Това, което сега беше представено като ново, всъщност не е

...
Това, което сега беше представено като ново, всъщност не е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев за Стойчо Кацаров: Нека Господ да му прости

Това, което в този момент беше показано като ново, в действителност не е ново. Новите неща са малко противоречиви. Така някогашният шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев разяснява показания от здравните управляващи и министър Стойчо Кацаров проект за ръководство на пандемията. В момента той е съветник по имунизационния развой към Столичната община, заяви novini.bg.

" Първото е, че ще има чисти стаи в лечебните заведения, където един медицински личен състав ще се грижи за коронавирус болните и за другите заболели, което не е обосновано. Не са изяснени някои въпроси с гражданските права и дискриминирането. Теми като затваряне, условие на документи... Именно колективът, който показа този проект, беше измежду най-върлите критици на затварянето ", съобщи пред Bulgaria on air eпидемиологът.

Вчера стана дума и за секвениране (да видиш генома на вируса). Той, министърът, го обърка със секвестиране (изземване). Позволи си да каже, че посредством, надали не, на него това се прави. Искам да кажа, защото до момента много е подлагал на критика моята подготовка, аз му прощавам, дано Господ да му елементарни.

" С тези ограничения - да се позволява занижен надзор на границата на хората със документи, не са хубави тези неща ", означи още Кантарджиев.

" Освободен съм от към месец и нямам точни данни за имунизациите, само че с цел да дариш на други страни, това е продължителна процедура с някои опасности. Грехота е, когато наши братя желаят имунизациите, те да не се оползотворят. Досега Щабът по имунизация работи идеално. Общественият съвет е доста прекрасен, само че за какво беше забравено да бъде поканена Българската православна черква?! Ние сме единствената страна, която не затвори храмовете поради Ковид-19 и не позволи заразяване в църквите. Учудва ме, че в този момент Църквата е пренебрегната. Може би тъй като свърши добра работа, това е стилът на Министерството на здравеопазването ", разяснява още той.

Относно рецензиите за ръководството на рецесията преди година, Кантарджиев сподели:

" Ако през 2020 година бяхме позволили по няколко хиляди заболели дневно, щеше да има колапс на здравната система, уверен е проф. Кантарджиев. И посочи че навременните ограничения дават резултат. Ако напълниш лечебните заведения и започнеш ограниченията, резултатът им идва 2-3 седмици след въвеждането ".

" Ваксинираните с множеството имунизациите в нашата страна са предпазени от Делта разновидността. Излязоха мнения за Pfizer и Moderna, че имунитетът е пожизнен. Разбра се, че който е карал болестта, има имунитет дълги години. Pfizer и Moderna пазят от индийския вид ", уточни още епидемиологът.

" За два месеца показват неща, които не са премислени. Вместо да надграждат това, което беше направено. Пуснаха се " зелени коридори " хората да се имунизират. Първата мярка на Кацаров беше да спре коридорите. След един ден ги пусна. След това сподели: Пускам ги, само че предпочитано в тях ще се имунизира еди кой си. Противоречиви отзиви, създаващи съмнение в това, което до момента се е предписание ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР