Това, което се случва в Северна Македония трябва да приключи

...
Това, което се случва в Северна Македония трябва да приключи
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Македония призова за предсрочни избори

Това, което се случва в Северна Македония би трябвало да завърши с предварителни парламентарни избори, съобщи водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Кристиан Мицковски в изявление за Алсат М.
Гражданите би трябвало да решат дали тези политици ще получат поддръжка, или ще пристигна ново потомство политици, сподели той.
На въпрос дали са вероятни митинги и по-радикални ограничения, Мицковски сподели, че организирането на мирни митинги е вид за всяка съпротива, без значение дали в тази съпротива ще бъдат единствено ВМРО-ДПМНЕ, или други опозиционни партии.
Що се отнася до съглашението от Преспа и по какъв начин ВМРО-ДПМНЕ ще работи, в случай че пристигна на власт, Мицковски сподели, че позицията на партията по съглашението остава същата.
Казахме, че това е съглашение за капитулация и директно визира особеностите на македонския народ, нацията и македонската страна. Имаме потребност от поддръжката на 80 депутати, с цел да придвижим въпроса.
Запитан дали е допустимо съглашение по Закона за прокуратурата, Мицковски сподели, че в страната няма атмосфера за политическия разговор сред ръководещите и опозицията.
При тези условия, такива каквито са - политически преследвания и гнет, конституирани обвинявания, постановени присъди и наказателни преследвания против ВМРО-ДПМНЕ, на сегашни и някогашни чиновници - просто няма атмосфера, безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР