Това, което се случва в пловдивското образование днес, е тиха

...
Това, което се случва в пловдивското образование днес, е тиха
Коментари Харесай

Кметът: Тиха революция се случва в пловдивското образование

Това, което се случва в пловдивското обучение през днешния ден, е тиха гражданска война наред с модернизиране въз основата през последните години, с стратегиите, които общината вкара. С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към присъстващите нощес в Дома на културата на церемонията по връчването на удостоверения по програмата “Училище в облака " на учители и шефове от общинските учебни заведения, минали образование през 2018 година Удостоверения получиха и сполучливо сертифицираните досега за Гугъл Certified Educator по стипендията по формалните стратегии на Гугъл за педагогичен експерти.  

" Вие сте инфекциозен образец за още доста хора, които през идващите години ще трансформират средата, качеството и отношението към образователния развой – едно в действителност международно качество, което да дава отговор на равнището на нашия град “, съобщи още кметът Иван Тотев.  

Заместник-кметът по обучение Стефан Стоянов благодари от името на общината, че Пловдив още веднъж е водач в страната и в района и демонстрира по какъв начин се прави смяната.

В момента разполагаме с извънредно доста технологии и е значимо да ги използваме. Всички 52 общински задействаха облачните услуги с вашите старания, с напъните на всеки един преподавател. Гордейте се с достиженията, които имате. Въвеждането на актуалните стратегии и технологии е извънредно значимо за по-доброто качество на образованието, акцентира заместник-кметът Стефан Стоянов.

През 2018 година в  успешно образование минаха 200 учители от 16 пловдивски учебни заведения. Всички те са носители на смяната в класните стаи, на вдъхновението и дават късмет на възпитаници да се приготвят за своето по-добро на следващия ден. Това подчертаха от Центъра за креативно образование, който е единствен в България сътрудник на Гугъл за образованието: Гугъл Education Partner по направление услуги и най-много G suite - една от водещите облачни платформи в света, безвъзмездна за просветителните организации.

България е сертифицирала максимален брой учители в Европа по стратегиите на Гугъл Educator и оглавява челната позицията в района EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка.

От 2016 година Община Пловдив посредством стратегиите за " Дигитализация на образователния развой “ и " Модернизация на образователния развой “ подкрепя внедряването на облачните технологии в общинските учебни заведения като спомага за въвеждане на облачните услуги и поддържа образованието на представители на учебните заведения по стратегиите " Училище в облака “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР