Това, което се случва в Мариупол, е масивно военно престъпление.

...
Това, което се случва в Мариупол, е масивно военно престъпление.
Коментари Харесай

ЕС: В Мариупол е извършено военно престъпление

" Това, което се случва в Мариупол, е солидно военно закононарушение. Безразборните бомбардировки опустошават града и убиват всички ". Това сподели ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел преди среща на министрите на външните работи и защитата на Европейски Съюз, на която ще бъдат разисквани нови наказания против Москва.

Германският министър на външните работи Аналена Бербок повтори безапелационното наказание на съветските бомбардировки против цивилни жители в Украйна.

" Съдилищата ще би трябвало да решат, само че за мен това са ясни и недвусмислени военни закононарушения ", сподели тя. " Това прави още по-ясно, че ние като Европейски съюз, че ние като международна общественост, която има вяра в интернационалния ред, учреден на правила, би трябвало ясно да изолираме този режим. "

Борел съобщи, че министрите ще обсъдят по-нататъшна поддръжка за Украйна и дали да прибавят нови наказания, ориентирани към съветския петролен и газов бранш, към към този момент наложените стопански санкции.

Редица страни от Европейски Съюз упорстват блокът да забрани износа на съветска сила. Но икономическата мощ Германия, която продължава да зависи от съветския газ, се опълчва.

" Мисля, че е неизбежно да стартираме да приказваме за енергийния бранш и несъмнено можем да приказваме за петрола, тъй като той е най-големият доход в съветския бюджет, а и е много елементарно сменяем ", съобщи литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис.

Министърът на външните работи на Ирландия Саймън Ковъни съобщи, че " като се има поради степента на разрушенията в Украйна сега, съгласно мен е доста мъчно да се направи аргументация, че не би трябвало да се движим в съветския енергиен бранш, изключително в петролния и въглищния ".
ТЕМА преди 26 минути 417 преди 60 минути 398 преди 2 часа 865
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР