Това, което се случва в болниците ни е системен проблем.

...
Това, което се случва в болниците ни е системен проблем.
Коментари Харесай

Пациенти: Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за преглед


Това, което се случва в лечебните заведения ни е систематичен проблем. Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за обзор. Грубо е отношение към родители, които са заболели, а още повече щом се касае за деца с увреждания. Това сподели Пенка Георгиева от "Заедно с теб в ефира на БТВ.

Всичко това е недопустимо и някой би трябвало да поеме отговорност. Управителите на тези три лечебни заведения дължат отговори. Това не трябва да се случва. Случаят провокира терзанията на всички родители, съобщи ръководителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето Стойчо Кацаров във връзка трагичния случай с умряло малко дете в София.

Д-р Елена Георгиева към родителите на умрялото дете: Тъгата не трябва да се трансформира в експанзия

Не може по този начин да си вдигнеш носа, щом има умряло дете. Трябва да има малко повече примирение. Лекарите в България изгубиха своята човещина и състрадание, огромна част от тях се трансфораха в търговци, възмути се Георгиева от позицията на лекарката, която е върнала детето.

Лимитите на лечебните заведения имат ли отношение към това, което се случи?, попита доктор Кацаров, адресирайки въпроса си към здравния министър.

„ Очаквам да има осъдени след този случай “, разяснява доктор Кацаров.

Георгиева обаче е черноглед по отношение на поемането на отговорност по този случай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР