Това, което се случва сега в Украйна, е резултат от

...
Това, което се случва сега в Украйна, е резултат от
Коментари Харесай

В Украйна се води отложена гражданска война

Това, което се случва в този момент в Украйна, е резултат от разпадането на Съветския съюз. Това е отсрочена революция. При други условия тя трябваше да стартира още през 1991-1992 година, тъй като такива големи имперски формирания като Съветския съюз в никакъв случай не се разпадат безшумно и спокойно.

Но факт е, че водачите на РСФСР, най-голямата република, се оказаха вдъхновители на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Малка Русия потегли против огромна Русия. И защото виновността за разпадането на страната лежеше на съвестта на съветските водачи, те не можеха незабавно да стартират война за опазване на единството на страната, от която те самите първи се отхвърлиха. И нямаха нито морална, нито друга причина да пазят страната, която взеха решение да унищожат.

Но значителното, което се появи незабавно след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, не изчезна на никое място. И резултатът е налице, само че с известно закъснение във времето.

Като цяло има доста разнообразни безумни заключения за днешния украински спор. Някои идиоти споделят, че войната е почнала, тъй като Владимир Путин ненавижда Украйна, че битката е за Киев като майка на съветските градове, за Киево-Печорската лавра и впрочем. Но това въобще не е въпросът.

Всичко, което се случва през днешния ден, е неминуем резултат от разпадането на Съветския съюз. Путин няма нищо общо с това. Още през 1948 година, четири години преди раждането му, американският посланик, политолог и историк Джордж Кенан написа, че в случай че Съюз на съветските социалистически републики се разпадне, нито един рационален руски водач в никакъв случай няма да одобри или признае основаването на самостоятелна украинска страна, тъй като тя ще стане екзистенциална.заплаха за Русия. Това го споделя един от най-големите стратегически мъдрец на ХХ век, по чиито шаблони се разпадна Съветският съюз, защото той е създател на политиката на въздържане. Неговите рекомендации са в основата на 50-годишната външна политика на Съединени американски щати. Същият този популярен човек предсказа през 1997 година, че напредването на НАТО на изток е война с Русия. Той предсказа това, когато към този момент е на 94 години.

Кенан схваща преди другите същността на „ украинския въпрос “ за Русия и предсказва казаното по-късно от Збигнев Бжежински и други западни анализатори. И се оказва прав. Какво в действителност вършат нашите западни „ другари “ в Украйна през последните 15-20 години? Те се пробваха да я употребяват, с цел да унищожат Русия.

Сега има световна борба сред Запада и Русия, тъй като последната реши да бъде суверенна страна. А Америка не е подготвена за това. Вашингтон счита, че не би трябвало да има нито една самостоятелна страна, другояче няма да има американско владичество на този свят.

Още през 2014 година писах, че в Украйна се взема решение ориста на международната политика. И през днешния ден не Украйна и Русия водят война между тях. В украинския спор се взема решение ориста на международната геополитика: кой ще бъде световен водач, кой ще господства, кой ще бъде в подчинено положение. Решава се въпросът дали американците ще съумеят да строят всички страни по този начин, че те чинно да следват инструкциите от Вашингтон в безусловно послушание.

И защото светът се трансформира доста и се появяват други мощни играчи (Китай също заплашва водачеството на САЩ), американците схващат, че в случай че Москва и Пекин се обединят, тогава Америка ще рухне. Затова Съединени американски щати взеха решение първо да се разправят с Русия, с цел да не им пречи, а по-късно, както сподели американският политолог Греъм Алисън в труда си „ Капанът на Тукидид “, да победят Китай в решителна борба.

Русия беше принудена да се обърне на изток. Когато Западът се пробва да ни унищожи, желае да ни удуши финансово, упражнява голям напън, той ни тласка в обятията на Китай. Западните анализатори са предупреждавали за това милион пъти. Те споделиха, че Русия ще бъде принудена да направи това, с цел да се избави. Днес американците сами копаят гроба си със личните си ръце, тъй като руско-китайският съюз ще бъде доста по-силен от Съединени американски щати и ще стане предвестител на краха както на Америка, по този начин и на Европа. Това е безусловно неизбежно.

И какво е груповият Запад? Този групов Запад е изнасилван от американците. Те унищожиха “Северните потоци ”, разрушиха немската стопанска система и унищожават Федерална Република Германия като индивид на международната политика. Същото го вършат с Франция и с други европейски страни, създавайки им стопански проблеми.

Европа лежи в краката на Съединените щати. Просто няма групов Запад като подобен. Има боязън от васали против сюзерен, който ги изнасилва и се пробва да ги вкара в общата конюшня. Това е война на Съединени американски щати освен против Русия или Китай. Това е войната на Америка против всички, тъй че никой да не нададе глас, даже да не посмее да обели дума.

И не става въпрос единствено за съюза сред Москва и Пекин. Ако бяхме сами, от дълго време да сме рухнали. Американците споделиха, че ще раздерат стопанската система ни на части, че Русия няма да оцелее и ще рухне. Но не съумяват, тъй като поддръжката идва от доста направления. Ако нашият нефт, запаси и артикули не бяха закупувани от голям брой страни - Индия, Китай, Малайзия, Индонезия, африкански страни, в случай че нямаше голяма поддръжка по разнообразни линии, тогава нямаше да можем да устоим.

Украйна като страна не съществува. Това е наемна войска, която се бие в полза на Съединени американски щати. Киевският режим не заплаща заплати на жителите си, няма лично оръжие. Украйна живее единствено от това, което ѝ се дава. А киевският режим е подготвен да се бие до последния украинец в полза на своя настойник, в тази ситуация Съединени американски щати.

Каква е тази орис? Искаха ли я украинците? Спомням си, когато вървях в Киев, ми споделяха: " Ние гласувахме за самостоятелност, тъй като Украйна е по-голяма от Франция, можем да имаме същото равнище като във Франция във връзка с брутния ". Украйна искаше да остави Съветския съюз и да стане Франция. И какво излезе? От 52 милиона украинци през днешния ден, съгласно разнообразни оценки, са останали единствено 20-22 милиона. Това е унищожаването на народа, в действителност битка до последния украинец. Престъпният киевски режим унищожава личния си народ.

Когато Бог желае да накаже някого, той го лишава от разсъдък. Ако режимът в Киев изцяло си е изгубил разсъдък и не му е жалост да унищожава личния си народ, тогава никой не може да направи нищо по въпроса.

Сериозните американски политици и анализатори прелестно знаят, че Украйна в никакъв случай няма да победи Русия. Американците също знаят, че доставката на оръжие за Украйна е закононарушение, тъй като по този метод усилват броя на жертвите от Украйна. В последна сметка Киев ще бъде надвит, само че резултатът ще бъде пагубен за украинския народ и тази страна.

Зеленски се вкара в обстановка, от която просто няма излаз. Да, сътвориха мит за непобедима украинска войска, че ще победят Русия и ще създадат церемониал на Червения площад. Мислеха, че в случай че в Русия се разгласи готовност, хората незабавно ще излязат на улицата, ще изхвърлят Путин и страната ще се разпадне, а Америка и Европа ще раздерат Русия. Но всичко беше издигнато върху пясък.

Как може Зеленски да излезе от тази обстановка? Кой ще му разреши? Украйна не може сама да се устоя, няма работеща стопанска система, не може да храни нито народ, нито войска. Да речем, че Киев излезе от войната. И кой ще му дава пари да живее, да заплаща заплати и впрочем? И кой ще дава отговор за това, че 10 милиона души избягаха от страната, че избиха толкоз доста хора? Сега, по време на военната нервност, всичко може да се отдаде на обстоятелството, че те се борят за своята самостоятелност, суверенитет. Можете да кажете доста неща, само че по-късно би трябвало да отговаряте.

И по какъв начин Западът може да излезе от обстановката? Джо Байдън сподели, че би трябвало да се реализира стратегическа победа над Русия, че би трябвало да се смъкна режимът на Путин и всевъзможни сходни нелепости. И в този момент какво да вършат тези хора? Кой ще носи отговорност за всичко?

И американското общество доста съществено ще изиска отговори и за стотиците милиарди долари помощ за Украйна, и за доставките на оръжия, и за ескалацията на войната, и за опасността от нуклеарни удари. Кой ще носи отговорност за това? Това са съществени въпроси. Но политиците от време на време се вкарват в обстановки, от които нямат заслужен излаз.

Когато се приказва за мир, за някакви договаряния, тези въпроси като че ли не съществуват. А те са доста значими и на тях би трябвало да се отговори.

От наша страна, макар някои неуспехи и неверни калкулации, към този момент се образува част от Новоросия. При сполучливо стичане на събитията (и мисля, че ще бъде така) ще се стигне до образуването и на цяла Новоросия. Още през 2014 година, на фона на кримските събития, писах, че Одеса, Харков, Днепропетровск чакат да пристигна съветската войска, че ще се сътвори Новоросия, която ще влезе в състава на Русия. Мисля, че ще бъде приложено под една или друга форма.

Що се отнася до самия Киев и западните райони, те са открит въпрос. Веднъж споделих, че по-голямата част от Украйна би трябвало да се назовава Киевска Рус и да се включи в тристранния състав с Русия и Беларус. И да дадем Галиция на поляците, с цел да се карат между тях, тъй като те се ненавиждат толкоз доста, че би трябвало да им се даде опция да се наситят на тази ненавист.

А в Русия специфичната интервенция дава на хората възприятие за принадлежност към едно цяло, чувство, че страната в действителност е в заплаха и всеки човек би трябвало да вземе несъмнено присъединяване, с цел да противодейства на това. По създание през днешния ден се образува нова съветска еднаквост. Такива неща се случват по предписание в интервали на рецесия, а ние прекосяваме през интервал на доста сериозна рецесия. Става въпрос за съществуването на страната ни като самостоятелна страна.

Тази нова еднаквост преодолява всички мерзости, които дивият капитализъм донесе на страната ни с морална деградация, оскърбление на интернационалната сцена и ниски поклони пред всичко и за всеки. Чувствахме и казвахме обществено, че не сме способни на нищо, дано дойдат да ни ръководят. Тогава ще се оправим.

И най-после се оказа, че не е по този начин. Оказа се, че имаме потребност единствено от здрави водачи и схващане за задачата, накъде да се движим. Тогава ще можем изцяло да управляваме страната си, да възстановим субективността си в международната политика и да заемем почтено място.

Русия може да бъде единствено велика мощ. Или въобще няма да я има. Друг избор не ни е даден. Това е нашата орис.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР