Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много

...
Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много
Коментари Харесай

Радев: Не е нормално правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България


„ Това, което се случва с изборното законодателство, е в действителност доста обезпокоително. Управляващите към този момент очевидно даже не крият изкушението си да реализират служебна победа посредством измененията в този Изборен кодекс “. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос в Сухиндол, където взе участие в отбелязването на празника на града.

Държавният глава дефинира като „ уронващи демократичността и прозрачността на изборния развой “ отхвърли да се съблюдава закона и да се избере нов състав на ЦИК, отхвърли да се ревизират изборните описи, отхвърли да се отстрани втория протокол от секционните изборни комисии, следващата анулация и отсрочване на машинното гласоподаване, цялостната анулация на отдалеченото гласоподаване, въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с нормално болшинство.

Помолен да разяснява изнесената информация за трансфер на средства от Държавната петролна компания на Венецуела към българска банка и по случая с отравянето на Емилиян Гебрев, президентът акцентира, че не е   обикновено българското държавно управление да научава от непознати посланици какво се случва в България. „ Вчера бях осведомен от основния прокурор, от министъра на вътрешните работи, от ръководителя на ДАНС с известната досега фактология “, съобщи Румен Радев и добави, че паника пораждат както сходен случай, който касае здравето и живота на българските жители, по този начин и надеждността на банковата система, тъй като тя към този момент е главен аршин за допускането ни до чакалнята на Еврозоната.

Държавният глава прикани изпълнителна власт, под чийто надзор са службите и Министерство на вътрешните работи, да посочи фактологията и откри всички условия по тези случаи.

„ Българските посланици  в чужбина съставляват България и не би трябвало да се разделят на наши и на ваши. Мотивирането на кадровите решения и съгласувателната процедура не би трябвало да се трансформират в обществени диспути, тъй като това уронва престижа, както на нашите посланици зад граница, по този начин и на страната ни “, съобщи още Румен Радев, запитан за съгласувателната процедура за назначението на нови български посланици. „ Има оферти, които съм приел. Има и такива, с които изрично не съм се съгласил и съм ги отхвърлил “, добави още президентът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР