„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат

...
„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Най-важното е да имаме силен парламент и умно управление, за държава с правила

„ Това, което се случва през днешния ден – изборите би трябвало да бъдат доста по-честни от последния парламентарен избор, който направихме на 4 април. Вярвам, че разпоредбите ще бъдат идентични за всички и по този метод ще чуем действителния глас на българското общество и действителната представителност, която би трябвало да има в българския парламент “, съобщи Цветанов.

Той пожела триумф на всички и прикани да бъдем по единни, тъй като проблемите, които има пред страната чакат съществени политици с ясни политически послания и решения за бъдещето на България.

На въпрос каква ще бъде България след изборите, Цветанов изрази съмнение, че ще се резервира политическата борба, само че счита, че „ Чрез борба, няма бъдеще “. Бъдеще ще има, единствено когато се намерят значимите и точни послания за политическите решения, които могат да обединят нацията “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България.

„ Днес ние се нуждаем от актуализация на бюджета, на българските пенсии, от действителна поддръжка за дребния и междинен бизнес. От подкрепяне на всички регионални сфери, в които имат достъп до финансови средства. Това може да стане единствено посредством актуализация на бюджета и бистрота в ръководството – към това би трябвало да се стремят всички и въвеждането на електронно ръководство, което ще даде опция и за електронно гласоподаване на едни последващи избори след 4 години. Тогава няма да имаме тези проблеми с машините. Всеки ще има своята идентификация и ще може с персоналната си карта да гласоподава от всяка една точка на света “, сподели лидерът на 4 МИР- Велико Търново.

„ Искам да прикани всички да работим за тези политики, които могат да ни сплотяват, а не тези които да ни разделят. Трябва да се направи всичко допустимо най-малко в интервал от една година да няма избори, тъй като ние към момента нямаме импортиран План за възобновяване и резистентност. Трябва да има устойчиво държавно управление, с действителен парламентарен надзор и да подготвим бюджета за 2022 година, това би трябвало да стане доста бързо и дейно, тъй като всички приказват за възможна есенна Ковид вълна, поради която всички институции ще бъдат сложени пред нови провокации “, добави Цветанов.

„ Затова би трябвало да се търси единодушие за небосвод най-малко от една година. Есента да има още веднъж избори считам, че това ще бъде доста тежко за страната, само че пролетта на 2022г., в случай че няма опция да има политически консенсус по значими тематики тогава напълно резонно и обикновено е да има демократични парламентарни избори. Но в случай че има 4-годишен управнически мандат считам, че това ще бъде една гаранция за непоклатимост и разцвет на страната. Влизаме и в новия програмен финансов интервал и считам, че тук доста сме се забавили в своите процедури.

Най-важното е да имаме мощен парламент и мъдро ръководство, единствено тогава ще можем да реализираме задачите, които си е сложила всяка една партия за страна с правила “, сподели още Цветан Цветанов.

Преди да упражни правото си на глас Цветанов и претенденти от листата на 4 МИР- Велико Търново възпламениха свещ за здраве и благополучие на всички българи и триумф на идеите, които са в името на положителното в катедрален храм „ Рождество Богородично “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР