Това,което се случи вчера, е огромен и изключително тежък инцидент.

...
Това,което се случи вчера, е огромен и изключително тежък инцидент.
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Бягството на тези затворници е изключително тежък инцидент

Това,което се случи през вчерашния ден, е голям и извънредно тежък случай. Бягство от най-охранявания затвор и то на толкоз тежко наказани е неповторим случай, евентуално един от най-тежките в страната. Това сподели в " Денят стартира " Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията, който съобщи, че бягството от пандиза на такива тежки престъпни нарушители може да се трансформира в доста изкушаващо изпитание със съществени последствия за обществото, криещо обществени и политически опасности.

Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията: Има доста пластове на казуса затвори. Голямата тематика е, че пандизите са се трансформирали в един друг от нашия свят, само че в който има лични правила. Свят, с който ние се съобразяваме - страна,институции, общество. Затворът си има личен ред, който го дефинират вътрешните йерархии в пандиза, нарушителите,които са си създали подчиненост. Там си има кметове. Ако Вие попаднете там, вътрешният свят ще ви накара повече да се преценявате, в сравнение с самите надзиратели. Там имате такси за всичко. За да живее обикновено един пандизчия, несъмнено месечният разходът е по-голям, в сравнение с да си наеме апартамент в София.
По думите му пандизите са извънредно недофинансирани и остарели. Безлов съобщи, че има големи проблеми от финансирането до вътрешно-затворнически общества и разнообразни йерархии.
 Двама въоръжени рецидивисти избягаха от Софийския затвор Двама въоръжени рецидивисти избягаха от Софийския затвор
Двама въоръжени пандизчии нападнаха защитата и избягаха от Софийския затвор. Бягството е станало в 15.45. Избягалите са Радослав Колев, рецидивист,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР