Това, което се случи с "Олимпик" е по-скоро някаква случайност,

...
Това, което се случи с "Олимпик" е по-скоро някаква случайност,
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Бяхме феномен в Източна Европа със силовото застраховане, наследството си стои

Това, което се случи с "Олимпик " е по-скоро някаква случайност, и това, че се е провалила една скица, го изискуем на непознати старания. Това сподели пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Според него казусът не е в отговорността за случилото се, а "в рисковете, които сподели тази скица и които не престават да си седят в бранша ".

Безлов прегледа тези проблеми и в подтекста на напъните на страната ни за участие в чакалнята на еврозоната и уточни като позитивна стъпка по този път новия мониторинг върху финансовите институции: "Възможно е затова да зародят някои нови изненади. Добре се случи, че направихме това изпитание да влезем в ERM 2 и ни сложиха тези условия ".

"Нашият осигурителен пазар не е безпроблемен. Ние бяхме феномен в Източна Европа със силовото си обезпечаване. Начинът, по който се преструктурира пазарът през 1998-а, беше също силов - през политиката. Закриха избрани сдружения, не им дадоха лиценз, само че на други дадоха и ние сега част от тези остарели силови структури ги виждаме като нови застрахователи. Старото завещание си седи ", разяснява Безлов в разбора си на въпроса за какво в България толкоз елементарно се намира хранителна среда за сходни схеми.

Сред неразбираемите въпроси остава и този за какво това сдружение, записано в Кипър, е оперирало главно у нас като четвъртият по величина осигурител на пазара на "Гражданска отговорност ": "При състояние, че е единствено в България, очевидно нещо не е в ред ".

След бурята от банкрута на застрахователната компания "Олимпик " Тихомир Безлов означи странното по думите му безмълвие измежду професионалната общественост, обстоятелството, че "никой не ни е споделил нищо за тази компания " и попита за какво никой различен от застрахователните компании не разяснява държанието на кипърския осигурител на пазара: "Никой не разяснява има ли, няма ли нарушавания, какви са му цените, какви са му брокерските мрежи. “

Много постоянно у нас медиите знаят повече от службите, само че при този проблем и в медиите липсва информация. При други сходни произшествия – с банки, фондове, пирамиди, постоянно е имало някакви материали в медиите. Сега няма нищо. За мен това име "Олимпик " беше безспорна изненада. Никога не го бях срещал в медиите, уточни още Безлов.

Според Безлов има рецесия както в институциите, по този начин и в самото общество, тъй като даже в обществените мрежи никой не е сложил тематиката преди "Олимпик " да банкрутира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР