Това, което се случи пред сградата на Народното събрание, цели

...
Това, което се случи пред сградата на Народното събрание, цели
Коментари Харесай

СДВР: Протестът е нерегламентиран

Това, което се случи пред постройката на Народното събрание, цели само ескалация на напрежението. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Демонстрантите на митинга в София скочаха против полицията и желаеха да преминат през кордона, с цел да стигнат до Паметника на Незнайния войник.

  " Гражданите имат безспорното право да доближат до паметника на Незнайния боец по всеки един маршрут ", добави той. По думите му, митингът пред Народно събрание е нерегламентиран. " Вчера в следобедните часове е постъпило съобщение от младежката организация на „ Да, България ”, както до нас, по този начин и до Столичната община. Има в съгласие позволение за осъществяване на протестни дейности на площад „ Независимост ” и на паркинга пред Българска народна банка. Това е единственото регламентирано протестно деяние.

" Сградата на Народно събрание е стратегически обект от националната сигурност и няма по какъв начин да минат през полицейския кордон ”, изясни ст. комисар Хаджиев. По думите му по-рано денем един човек е арестуван на построените ГККП-та.

" Получихме информация, че на митинга има провокатори ", добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Междувременно, напрежението на жълтите павета стартира да стихва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР