Това, което се случи на пазара с небитовата електроенергия, ще

...
Това, което се случи на пазара с небитовата електроенергия, ще
Коментари Харесай

Още един поглед към цената на тока в България

Това, което се случи на пазара с небитовата електрическа енергия, ще рефлектира неприятно върху цената за битовите консуматори

Какво ще се случи с цената на тока в България? Ще засегне ли битовите клиенти? Предлагаме ви още един взор по тематиката от икономическия специалист Румен Гълъбинов.

Цената на електрическата енергия зависи от редица разнообразни условия, в това число от геополитическата обстановка, националния енергиен микс, диверсификацията на вноса, разноските по мрежата, разноските за запазване на околната среда, тежките метеорологични условия или нивата на акцизите и данъчното облагане.
Цената на електрическата енергия се въздейства и от цената на главните горива, а също и от разноските за излъчвания на въглероден диоксид.
Тарифите на електрическата енергия могат да варират при другите производители и снабдители.
Те могат да бъдат резултат от контрактувани условия, изключително за огромни небитови консуматори.
За дребни небитови консуматори нормално цените се дефинират съгласно количеството потребена електрическа енергия, като множеството цени включват и някаква форма на закрепена такса.
Цената на електрическата енергия е основен детайл в тактиката за енергетика на дадена страна.
Цените на електрическата енергия са от изключително значение за интернационалната конкурентоспособност на стопанската система, защото електрическата енергия съставлява забележителен дял от общите разноски за промишлените предприятия и предприятията предоставящи услуги.
При нарастване на цената на електрическата енергия, цените на главните артикули и услуги потеглят също нагоре. Поскъпването на електрическата енергия ще има отрицателен резултат и върху приходите и спестяванията на всички.

А в България към този момент има устойчива наклонност цените на пазара на електрическа енергия в сегмент " ден напред " да се усилват доста.
Продължават да съществуват спънки пред пазара на електрическа енергия, който към момента е доминиран от монополни производители и снабдители.
По-голямата бистрота на цените на електрическата сила ще спомогне за стимулиране на лоялната конкуренция.
Само инспекции на електромерите няма да са задоволителни.

В България през тази година се чакат с към 15-20% по-високи сметки за ток по отношение на предходната година.
Това, което се случи на пазара с небитовата електрическа енергия, ще рефлектира неприятно върху цената за битовите консуматори.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР