Това, което се случи на първия тур в Пловдив, беше

...
Това, което се случи на първия тур в Пловдив, беше
Коментари Харесай

Александър Сиди: Екзит пола от първия тур в Пловдив бе манипулиран

„ Това, което се случи на първия тур в Пловдив, беше ужасяваща операция. Тази операция несъмнено открадна опцията на нас, а и на други наши политически съперници да стигнат до балотаж в районните кметства. Отделно от нас бяха откраднати два мандата в общинския съвет “. Това съобщи пред Actualno.com националният представител от „ Обединени патриоти “ Александър Сиди във връзка абсурда с резултатите от екзит пола на първия тур на локалните избори, като посочи, че това не е публична позиция на Вътрешна македонска революционна организация .
Припомняме ви, че тогава през целия избирателен ден предварителните резултати даваха преднина от 5 % на Дани Каназирева пред Славчо Атанасов в борбата за второто място, само че след преброяването на гласовете се оказа, че точно претендентът на патриотите отива на балотаж.
Според Александър Сиди, Дани Каназирева и „ Съюз за Пловдив “ нямат силата да извършат операцията от неделя . Той напомни, че на предходните избори преди 4 години се е случило безусловно същото в Пловдив на втори тур. „ Тогава претендентът на ГЕРБ водеше с 12 пункта в екзит пола през целия ден, а при преброяването на гласовете се оказа, че става въпрос за разлика под % “, добави Сиди.
Според него ГЕРБ имат максимален интерес да отидат на балотаж с Дани Каназирева, а не с техния претендент. „ Всички социолози споделяха, че само Славчо Атанасов е този, който може да победи Здравко Димитров на втори тур . Това към този момент се е случвало на предходните избори, тъй че тук би трябвало да търсим в чий интерес е това и кой може да го направи. Една огромна партия като ГЕРБ сигурно има този потенциал “, безапелационен бе Сиди. Той посочи, че не упреква ръководещите, а единствено показва обстоятелствата .
„ Факт е, че преди четири години това също се случи, факт е, че в този момент също се случва и че те имат интерес от това. Смятам, че даже и пловдивчаните, дали своят вот за Дани Каназирева, се оказаха излъгани. Аз знам какво е разочарованието през целия ден да виждаш, че твоят претендент е на балотаж, а в последна сметка да се окаже, че не е. Така че считам, че даже и тя е жертва на тази операция, въпреки че завоюва най-вече от нея “, добави националният представител.
Александър Сиди не се ангажира с мнение каква тъкмо е била методологията, какъв тъкмо е бил методът за тази операция. „ Не разбирам какъв е целият развой по правенето на екзит пола, тъй че не мога да кажа. Социолозите са тези, които могат да кажат най-точно. Затова дръзвам да настоявам, че в случай че е тази скица, която социолозите споделят, не считам, че „ Съюз за Пловдив “ имат ресурса да го осъществят по едно и също време във всички секции, в които има екзит пол. Затова считам, че този, който го е направил, е отвън „ Съюз за Пловдив “ и честните гласоподаватели от всички политически партии в действителност изгубиха от тази тежка операция “, добави той.
Александър Сиди изрази вяра, че сходен сюжет няма да бъде разигран и на балотажа , защото по случая се подвигна доста звук и това ще спре възможното осъществяване на сходна скица. „ Надявам се, че социолозите ще бъдат доста по-внимателни в проучванията си на втория тур, тъй като това в действителност трансформира настройките на хората и за жалост аз персонално съм уверен, че най-малко 2-3 % ни бяха отнети на нас и бяха добавени към резултата на „ Съюз за Пловдив “. Много хора, виждайки кой е победител на изборите, излизат, с цел да го поддържат, тъй като обичат да са с спечелилите “, добави Александър Сиди.
След първия тур локалната коалиция „ НФСБ-ВМРО “ продължава борбата за кметското място в Пловдив и в регион „ Южен “. Александър Сиди оцени възможностите на Славчо Атанасов и Борислав Инчев като доста положителни, като бе безапелационен, че без операциите патриотите сигурно биха повторили резултатите от изборите през 2015-та година. „ Вярвам, че този път в действителност ще успеем. Тогава разликата беше към 1000 гласа за кмет на града, в регион „ Южен “ пък спечелихме и имам вяра, че ще повторим положителните резултати “, съобщи Александър Сиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР