Това, което се постигна като споразумение между Бойко Борисов и

...
Това, което се постигна като споразумение между Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Ангелкова: Изключително важно е да изберем България за своята лятна почивка

 " Това, което се реализира като съглашение сред Бойко Борисов и водачите на прилежащите страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, тъй че да не се основават спомагателни затруднения. Предложихме и да се пътува освен по бизнес, само че и за туризъм. Тепърва ще се прецизират детайлите ", изясни министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова тв. 

" Това, което е извънредно значимо за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна отмора. На последващо място е районният принцип и опциите за пътешестване сред прилежащите на България страни. Водят се интензивни диалози с страни, които са със сходна епидемиологична конюнктура, с цел да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети ", разгласи тя.

Според Ангелкова преимущество за страната ни е фактът, че броят на инфектираните е дребен. По този метод България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно митингите на превозвачите, Ангелкова съобщи, че настояванията им са разисквани с министра на превоза Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде зарязан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР