Това, което се постигаше като цени от Българската независима енергийна

...
Това, което се постигаше като цени от Българската независима енергийна
Коментари Харесай

От последните минути: Теменужка Петкова с горещи думи за картела с цената на тока!

Това, което се постигаше като цени от Българската самостоятелна енергийна борса са междинни цени 75 лв. за мегаватчас средногодишно. Възниква въпросът, откакто това е цената, по какъв начин бизнесът твърди, че цената доближава 125 лв. за мегаватчас. Това звучи извънредно обезпокоително. Това сподели на брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Още предходната година сигнализирах, че в случай че бизнесът има подозрение за картел, да се обърне към способния орган – Комисията за защита на конкуренцията. Ако има картел, би трябвало да се приложи цялата суровост на закона. Това, което бизнесът твърди, че се предлага от търговците, звучи необикновено на фона на борсовите цени, които се оферират от страната, акцентира Петкова.

По думите й претенциите на българския бизнес, че не се предлага задоволително количество електрическа енергия на борсата от страна на НЕК, са неоснователни. Петкова бе безапелационна, че няма заплаха токът за бита да нарастне с 15-30%, както обявиха работодателски организации през днешния ден. Цената е такава, каквато я е определил КЕВР, добави енергийният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР