Това, което се опитват да направят управляващите от ПП-ДБ, е

...
Това, което се опитват да направят управляващите от ПП-ДБ, е
Коментари Харесай

Бивш зам.-шеф на НСС: ПП-ДБ опитват да овладеят службите със свои хора

Това, което се пробват да създадат ръководещите от ПП-ДБ, е да овладеят службите, като сложат свои хора в управленията им. Това сподели някогашният зам.-директор на Национална работа " Сигурност " Чавдар Петров по Bulgaria ON AIR.

По думите му промяната в службите съгласно ръководещите значи точно това - промяна на ръководителите им.

Той напомни, че 43-ото Народно заседание е трансформирало закона по този начин, че шефовете на служби да се назначават от президента след предложение на държавното управление. Така службите са задължени да дават равнопоставена информация на президент, министър председател и ръководител на Народно събрание.

" Ако се върнем, това значи политическа мощ да си назначава собствен ръководител. Ще смачкат една компания, ще сложат друга компания или това, което се случи по времето на Иван Костов, когато Атанасов беше шеф на службата - желаят да се върне същият модел и ние не би трябвало да позволим това нещо ", сподели Петров и добави, че по време на управлението на НСС от Атанас Атанасов службата е била " пробита ".

Попитан дали службите са пробити в този момент, той съобщи, че не знае. " Службите, в случай че работят хубаво, страната също ще бъде добре ", разясни той и добави, че когато има рокади по върховете им, " оперативният състав на службата се свива, седи, изчаква ".

" Така не става, рисковете и заканите за националната сигурност са доста ", разясни екс разузнавачът.

" Кой ги постави ПП-ДБ на власт? Не Алексей Петров, както се тиражираше. Между хората се приказва, че това беше американското посолство. Е, по какъв начин до момента американските служби работеха с това управление, а като пристигна Денков на власт, внезапно изгубиха доверието хората? ", попита той.

По думите му настояването за промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи се желае с сходни причини - промяна на неуместните хора. " Тази борба я постановат политиците. Ти би трябвало да махнеш, несъмнено по този начин му споделят на Калин Стоянов, основния секретар и да сложиш еди кого си ", сподели още Петров.

Той попита какво ще стане, в случай че държавното управление не издържи цялостния си мандат.


" Представете си в този момент, че пристигна една националистическа мощ, тогава тя ще смени всички, всички ще бъдат разследвани тогава и като стартират да ги проверяват, ще има защо ", добави той и съобщи, че се надява Бойко Борисов, като някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи да успее да удържи законопроектите за промяна на управленията на службите.

Петров сподели също, че най-големият риск за България е войната в Украйна. " Ако Черно море стана военна зона, България ще изгуби стопанската система, туризма, селското стопанство ", разясни той. По думите му предизвикателство е и миграцията, за която дава отговор Министерство на вътрешните работи.

" Всеки човек може да е доста кадърен, само че би трябвало да работи по стълбицата, с цел да знае какви са проблемите пред всяка група от чиновници ", акцентира някогашният зам.-директор на разузнаването.

Той разяснява и връщането на Васил Божков у нас. По думите му, в случай че предприемачът е бил екстрадиран, Министерството на външните работи е трябвало да е осведомено с това и най-малкото Божков да бъде съпроводен.

" Дай Боже да е екстрадиран и в сходство с доказателствата, които са събрали, да се реши дали е отговорен или не ", сподели още той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР