Това, което се опитахме да направим, е да има дистанция

...
Това, което се опитахме да направим, е да има дистанция
Коментари Харесай

Красимир Вълчев за децата в яслите и градините: Трудна е ситуацията, общественият живот трябва да продължи

Това, което се опитахме да създадем, е да има отдалеченост сред родители и личен състав. Децата няма по какъв начин да не си взаимодействат. Трудна е обстановката, заплахата не е минала. Затова призовахме родителите, в случай че имат опция, да оставят децата у дома. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

В предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия той сподели, че има прекосяване от изолираност към научаване да живеем с вируса, който „ няма да изчезне внезапно “.

„ Не можем да ограничим всички публични сфери. Търсим рационалното решение “, разяснява той.

И акцентира, че здравето е най-важно, по тази причина и е имало апел – който има опция, по-добре да не си пускат децата на ясла или градина.

Експерт от МОН: Опасността не е минала. Вкъщи е най-сигурно за децата

Относно обстановката в учебни заведения, той сподели, че се пробват да няма връщане на учениците даже и за изпитите. Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 сподели, че няма потребност от риска да се връщат за малко учениците.

„ Матурата не е елементарен изпит. Висшите учебни заведения избраха да усилят броя с банкет с тези изпити – едната е епидемиологичната обстановка и другата – че те (матурите, бел.ред.) са се утвърдили като надеждни “, изясни министърът.

Посочи, че има специалности, които обаче изискват по-задълбочен изпит от държавните зрелостни изпити и по тази причина въпреки всичко ще има осъществяване на кандидатстудентски изпи.

„ Факт е, че в последните години имаше занижаване на критериите. Ние задължаваме висшите учебни заведения да усилят настоящата ангажираност на студентите и другото е – какво преподават, да съумеят да предизвикат интереса на студентите “, сподели още Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Той счита, че отдалеченото обучение е дало улеснение за студентите. А за учениците – най-важното нещо също е да се предизвика ползата за учене. Вълчев акцентира, че мъчно се предизвика вниманието на учениците. Даде образец, че и взаимоотношението с електронни устройства понижава интереса. Нуждата от новаторски похвати е значима, акцентира Вълчев.

На въпрос дали е направена крачка в бъдещото, той сподели:

„ Тази обстановка беше неповторима опция. Системата направи няколко крачки напред “.

Според него обичайна система е посочила еластичност. В бъдеще децата ще продължат да учат присъствено, което е належащо и за социализацията, само че и от ден на ден ще се употребяват електронните платформи. Както преди и в този момент просветителният министър уточни като плюс положителното взаимоотношение учители-родители по време на пандемията.

"Най-важното е да ги научим да бъдат освен ползватели, само че и цифрови основатели ", сподели за край Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР