„Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е

...
„Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ноември ще е критичен за коронавируса

„ Това, което се обрисуваше като неприятен вид за септември, е положителният вид за октомври. Все още се намираме в по-спокойна конюнктура, която се чака да продължи и в част от октомври”. Това съобщи във връзка разпространяването на COVID-19 у нас математикът проф. Николай Витанов пред NOVA

„ Към края на октомври ще достигнем 1000 умряли, това е под междинното международно равнище”, предвижда математикът.

Той разяснява и поставените под карантина възпитаници и учители, като посочи: „ Те са под карантина, само че дано забележим какъв брой са инфектирани от тях – 30-ина. Това са началните условия. След празниците ще тръгнем по няколко вероятни сценария”, добави Витанов.

Трябва да се стегнем и да изкараме ноември, тъй като той е сериозен – там са изискванията за разпространяването на COVID-19, както и на останалите вируси. Декември няма доста работни дни. Тогава ще настъпи краят на годината и на първия период. Така ще бъде избавена присъствената образователна година”, изясни още проф. Витанов.

„ Мерките са съответни и нищо не ме смущава. Моменталното слагане под карантина е положително, тъй като по този начин се пресича клъстера”, разгласи той.

Математикът обясни и още данни за болестта. „ Когато 100 индивида излязат излекувани, 101 са инфектирани. В момента епидемията леко се уголемява. Това става след един много дълъг интервал за стесняване, което беше доста добре за България. В есента влизаме с релативно положителни индикатори на фона на останалите”, уточни проф. Витанов.

44 нови случая на коронавирусна зараза са открити у нас при направени 1249 PCR теста. Това демонстрират данните на Единния информативен портал към среднощ. Шестима са умряли за денонощието, излекувани са 22-ма.

В лечебни заведения остават 718 души, от тях 35 в интензивно поделение.

Най-много са новите случаи в София - 9, следвана от Благоевград и Монтана - по 8.

Данните сочат, че медицинските чиновници, при които е установен новият ковид, са общо 1053. През миналото денонощие са регистрирани 3 нови случая - здравна сестра, санитар и фелдшер.

Починалите са мъж на 76 година със сърдечно заболяване, мъж на 59 година със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 73 година със сърдечно заболяване, жена на 66 година със сърдечно заболяване и затлъстяване, мъж на 53 година със сърдечно заболяване и мъж на 61 година със сърдечно заболяване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР