“Това, което се казва - не мога да ги дефинирам

...
“Това, което се казва - не мога да ги дефинирам
Коментари Харесай

Александър Николов: В обвинението има глупости

“Това, което се споделя - не мога да ги определям в правна форма, само че в човешка форма са нелепости ”. Това съобщи пред някогашният министър на енергетиката в кабинета „ Петков ” Александър Николов.

Бившият енергиен министър Николов, заместникът му Данаил Николов и някогашният началник на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов са упрекнати за длъжностни закононарушения и причиняване на вреди на държавния газов снабдител. Николов е упрекнат за умишлена занемареност, защото не е упражнил надзор над работата на Йоцов като началник на „ Булгаргаз “.

Обвиненията и против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори след прекратяването на доставките от „ Газпром “. Според данните газът е идвал още веднъж от „ Газпром “, само че на повишени с към 30% цени. Александър Николов разяснява, че цялото обвиняване е обвързвано с отхвърли на България да заплаща за съветския газ в рубли.

Николов е безапелационен, че при започване на войната българският консуматор е плащал най-евтин газ, „ макар че потреблението в България зависеше над 90% от „ Газпромекспорт ” и това беше целеустремено направено от предишни държавни управления ”. „ Причината да се спре газът за България и на Полша е, че тогава изтичаха договорите и на двете страни ”, твърди той.

„ Ако можеше да е по-евтино количеството, което е закупувано тогава, по какъв начин по този начин България в цяла Европа плащаше най-евтиния природен газ ”, попита Николов. Той прикани да бъдат прегледани и комерсиалните процедури.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР