Това, което се дискутира, е евентуално да се присъединим по

...
Това, което се дискутира, е евентуално да се присъединим по
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Обсъжда се присъединяването на България към коалиц...

" Това, което се дискутира, е вероятно да се присъединим по някакъв непретенциозен метод. България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба. Другият транспортен съд - " Руен ", който плава под малтийски байрак, е в Сомалия. Предполагаме, че е похитен от ислямски фундаменталисти. По някакъв метод са свързани тези пирати. Така че - макар че не сме морска мощ, ние имаме директен интерес и ще търсим по някакъв метод да допринесем към тази интервенция. Може да изпратим щабни офицери, ще забележим какво друго, обменяме информация и все още. Държим връзка непрекъснато - да забележим какво е положението на нашите сънародници, дали могат да бъдат освободени. Знаете, че помощник-капитанът беше пуснат, един от моряците на " Руен " беше пуснат, тъй че имаме някакви резултати досега ", уточни проф. Тагарев.

 

Преди дни министърът на защитата разгласи, че България обмисля присъединяване в нови интервенции зад граница поради интернационалната конюнктура. Тогава Тагарев не посочи защо става дума. Дни по-рано Съединени американски щати оповестиха началото на интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море.

 

По-рано министър председателят акад. Денков разяснява, че България не може да взе участие с кораби в интервенциите в Червено море, само че може да изпрати щабни офицери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР