Това, което приехме вчера, е свързано с по-дългосрочното устойчиво отдаване

...
Това, което приехме вчера, е свързано с по-дългосрочното устойчиво отдаване
Коментари Харесай

Ангелкова видя манипулации и внушения за това какво се прави в туризма

" Това, което приехме през вчерашния ден, е обвързвано с по-дългосрочното стабилно отдаване на морските плажове на концесия ". Така министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява пред Нова телевизия измененията в Закона за концесиите, които бяха признати в Народното събрание на 18 юли.
" Предвиждат се вложения, има и съставен елемент, който планува цената на чадъра и шезлонга да бъде съобразена. Концесионерите са длъжни да обезпечат качеството на туристическия артикул и да съобразят всички опасности ", разяснява Ангелкова.
Според Ангелкова прехвърлянето на концесиите на плажовете към Министерството на туризма е мотив да се правят транспарантни процедури, които подлежат на надзор.
" Виждаме операции, внушения, за това какво се прави в бранша, изключително във връзка с летния ни туризъм . Вчера в зала главно изявления имаше една политическа партия. Проведохме необятен спор за това по какъв начин да се ръководят морските плажове. Още с приемането на Закона за концесиите, преди 2 години, изразихме опасенията си, че плажовете би трябвало да се отдават по необикновен ред, с цел да се подсигурява бистрота, стопанисване, сигурността и спокойствието на туристите ", разяснява Ангелкова.
" Когато плажовете бяха трансферирани към Министерството на туризма през 2016 година първо приехме специфична методика за установяване на минималното концесионно заплащане, където 40% от тежестта са цените на чадъри и шезлонги – колкото по-ниски са, толкоз повече точки получава бъдещият претендент. Концесионерът на база на предварителни калкулации е задължен да съобрази минималната цена и да си създадат сметката, по какъв начин да ръководят плажа ", разяснява министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР