„Това, което предстои, е президентът да връчи мандата на втората

...
„Това, което предстои, е президентът да връчи мандата на втората
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: „Има такъв народ“ е с най-голям потенциал да състави правителство

„ Това, което следва, е президентът да връчи мандата на втората политическа мощ. Смятам, че ще има някаква развръзка по отношение на това дали ще има държавно управление, или не. Втората партия – „ ИТН “ е с максимален капацитет да сформира държавно управление. Първата политическа задача е да бъде отхвърлен моделът ГЕРБ, с цел да може най-малкото да се проведат почтени избори. Трябва да се случи това. Ние демонстрираме мъдрост и призоваваме останалите политически сили да проявят същата. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов по " Дарик радио ".

Проданов напомни позицията на левицата, че от „ Има такава страна “ могат да разчитат на поддръжка от Българска социалистическа партия по избрани политики. Социалистът обърна внимание, че огромна част от изискванията на Българска социалистическа партия за поддръжка са написани и в предизборните платформи на партиите, оповестили се против статуквото.

По мотив проблема към чуването на основния прокурор, Проданов разяснява, че от левицата са подкрепили в Народното събрание кардиналната позиция „ тримата огромни “ – основният прокурор и шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд, да бъдат изслушвани в правната комисия на Народното събрание на всеки три месеца.

Относно заплатите на депутатите, социалистът посочи: „ Това, което беше стартирано, че има нарастване на заплатите, беше неистина, вкарана от Борисов. Това, което предлага Българска социалистическа партия го предлагахме и в 44-тото Народно заседание, а то е депутатите да замразят заплатите си “.

Проданов счита още, че боричканията сред тъй наречените „ носители на смяната “ могат да върнат ГЕРБ на бял кон.

Той акцентира, че левицата е била на митингите през лятото, подкрепила ги е и е призовала организациите на Българска социалистическа партия по места да се включат в тях. „ Положихме старания по никакъв метод да не политизираме митинга “, сподели още зам.-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

По тематиката за измененията в Изборния кодекс, Проданов напомни, че въвеждането на машинно гласоподаване напълно е било борба на левицата в предишното Народно заседание. По думите му, обаче, в този момент има несъмнено условие за време – би трябвало да се купят най-малко още толкоз машини, с цел да може първо да се случи по-бързо гласуването и при положение на щета, да има аварийна машина. Нужна е и социална поръчка, закупуване, стандартизиране и узаконяване.

„ Еуфорията от изборите би трябвало да отмине и да мислим рационално. За да може смяната, която желаеме, да се случи, а да не върнем Борисов на бял кон “, безапелационен е Проданов.

„ Трябва преди всичко да се оправим със здравната, икономическата и чукащата на вратата обществена рецесия. За това е необходим работещ парламент “, заключи Христо Проданов и подчертава върху това, че оправянето с рецесията не може да стане без актуализация на бюджета, което от своя страна не може да се направи от служебно държавно управление, а от настоящ парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР