Това, което предсказваме, става с точност. Кривата на инфекцията у

...
Това, което предсказваме, става с точност. Кривата на инфекцията у
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Наближават решаващите 10 дни за епидемията у нас, скоро ще кажа и добри новини

Това, което предсказваме, става с акуратност. Кривата на инфекцията у нас не е класическа. Тя има по-друга динамичност и ще се изправи. Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководещият екипа от математици, които вършат математически модели за разпространяването на ковид проф. Николай Витанов.

По думите му, в случай че епидемията беше класическа, към този момент е трябвало да сме в пика на болестта.

Той даде образец с Дания, които са се движели по-добре от нас. „ Те изтърваха обстановката с 5 дни и в този момент заболяването се развива 6-7 пъти по-бързо от при нас. Всеки ден, в който държим карантината е златен.

В Турция също се развива една класическа крива на зараза. Ние избрахме това закъснение, макар, че ще натоварим здравната система, само че аз съм оптимист. След три седмици ще кажа положителни вести, само че не споделям какви тъкмо “, разясни Витанов.

Той бе безапелационен, че пандемията е върнала доверието в науката и предизвести: „ Наближават решаващите 10 дни. Кризата ще се опита да ни удари, а ние би трябвало да устискаме, с цел да не ни застигне датският вид “, съобщи проф. Витанов.

„ В моменти на рецесия, светът търси решения и най-често се обръща към науката. Успях да открия повтарящи се модели в метода, по който се развива вируса. Моите резултати се припокриват с резултатите на учените от Българска академия на науките. Те демонстрират, че ще се срещнем с пика на вируса след месец-два “, споделя младият математик Александър.

Той добави, че проучванията демонстрират, че при 80% от заболелите хора, COVID-19 протича безсимптомно. "Те не знаят, че са заболели и популяризират вируса. Затова е значимо хората да съблюдават обществена отдалеченост “, посъветва младата вяра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР