Това, което правим с България заедно, е да насърчим добро

...
Това, което правим с България заедно, е да насърчим добро
Коментари Харесай

Премиерът На Израел Бенямин Нетаняху С Изключителни Думи За Българския Народ!

Това, което вършим с България дружно, е да насърчим положително и проспериращо бъдеще, а не минало на принуждение, акцентира израелският министър председател. В рамките на диалозите се надявам да се фокусираме върху това по какъв начин да се борим против злото, разгласи той.

Много се веселя, че имам опция да те поздравявам тук, с цел да можеш да почетеш делото за спасяването на българските евреи, по този начин Нетаняху се обърна към сътрудника си Бойко Борисов. На срещата ни през днешния ден ще имаме опция да беседваме за противодействието на киберпрестъпността, за земеделие и опазване на здравето, сподели още израелският министър председател.

Ние сме освен положителни и персонални другари отдавна, сподели още израелският министър председател преди да се срещне с Борисов. Между двата ни народа има доста особено другарство, означи Нетаняху и се аргументира с честите визити и диалози, които България и Израел водят.

Разговаряме на всеки няколко седмици, посочи Нетаняху. Той оцени високо решението за разкриване на почетно консулство на България в Ерусалим. Израелският министър председател изрази вяра това да е първата крачка и за определяне на българско посолство.

В средата на месец май Съединени американски щати реалокира посолството си от Тел Авив в Ерусалим, което провокира гневни реакции измежду палестинците и арабските страни. Арабската лига дефинира това " пренасяне " като " ясно нарушаване на интернационалното право ". Палестинците желаят Източен Ерусалим да стане столица на тяхната бъдеща страна. Израел анексира източната част на града по време на войната от 1967 година и счита целия Ерусалим за своя " безконечна и неделима столица ". Анексирането на Източен Ерусалим не е прието от интернационалната общественост.

Европейски Съюз тогава разгласи, че е подготвен да продължи да работи и с двете страни, както и с интернационалната общественост, за възобновяването на договарянията за установяването на две страни с границите, избрани на 4 юни 1967 година и с обща столица Ерусалим.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР