„Това, което прави ГЕРБ по въпроса за давността на приватизационните

...
„Това, което прави ГЕРБ по въпроса за давността на приватизационните
Коментари Харесай

Петър Москов: ГЕРБ иска да владее капитала на носталгията

„ Това, което прави ГЕРБ по въпроса за отминалостта на приватизационните покупко-продажби, не е борба за правдивост, това е битка сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ кой ще владее капитала на носталгията ”, разяснява в студиото на „ Тази събота” Петър Москов от ДСБ, някогашен здравен министър в кабинета „ Борисов – 2”.

„ Разказът за положителната комунистическа страна, която е разграбена от демокрацията самичък по себе си е незаконен. ГЕРБ влиза в това говорене за електорални ловни полета… С носталгия евентуално се печелят избори, само че не се гради бъдеще, а се деградира ”, сподели още той.

„ Цялата тази изразителност е учредена на най-голямата подправена вест от последните десетилетия – че сме имали прелестен комунистически режим, който ни е завещал едно огромно имане, злато, доброденствие, и по-късно са се случили едни неприятни неща, които са унищожили страната (…)

Истината е, че комунистическия режим е незаконен, че остави банкрутирала държава… Аз, вие и по-голяма част от феновете си спомнят по какъв начин сме се редили в края на тази доброденстващата страна на опашка за мляко с купони, стояли сме половин ден без ток и аз като доктор съм получавал 3 $ заплата”, уточни Москов.

„ Трябва да има ясно схващане какво е приватизацията – това е политическа философия в основата на дясното мислене – за това, че ролята на страната в стопанската система се свежда до това да сътвори законодателна рамка и да управлява нейното съблюдаване. Приватизацията не е и развой по пълнене на бюджета, а развой, в който хората се освобождават от потребността през налозите им да бъдат финансирани губещи държавни предприятия, и метод да има пазарна икономика”, заключи Москов.

Той разяснява и оставката на Димитър Главчев като ръководител на Народното събрание. По думите му това е тактически ход на ГЕРБ, който е добър – ГЕРБ затваря непотребен фронт и евентуално ще има някакъв фронт на офанзива.

„ Ако ГЕРБ дава опция на Българска социалистическа партия да ни учи на народна власт, на парламентаризъм, ГЕРБ се проваля в главната си роля, да бъде контрапункт на БСП…ГЕРБ се съгласява с условия на терористи”, добави обаче той.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР