Това, което очаквам е хората най-накрая да побеснеят. Насърчавам ги

...
Това, което очаквам е хората най-накрая да побеснеят. Насърчавам ги
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов за махането на палатките: Очаквам хората да побеснеят

" Това, което чакам е хората най-сетне да побеснеят. Насърчавам ги да побеснеят. Сега е моментът да побеснеят. " Това сподели пред bTV адв. Николай Хаджигенов в коментар за премахването на палатковите лагери в София и други градове на страната.
По думите му с премахването на палатките се възвръща корупционния и ред, а задържанията на протестиращи са противозаконни. Адв. Хаджигенов напомни, че митингът е едно от конституционните права. 
Той напомни, че преди 3 години Валери Симеонов окупира автомагистрала " Марица ": " Тогава не бяха терористи, в този момент ние сме терористи. Барикадите ще ги изградим още веднъж. "
Имало е физическо и вербално принуждение от страна на полицията, споделиха протестиращите. Те са получили актове за административни нарушавания. Полицията е премахнала палатките и оборудването към тях към 4 часа сутринта на 7 август. 
Протестиращ от Варна се обърна с въпрос към премиера Борисов дали чака живите факли.
Рано сутринта от Министерство на вътрешните работи изпратиха имейл, в който се споделя: " Министерство на вътрешните работи неведнъж е заявявало позицията, че почита и подсигурява правото на жителите да стачкуват спокойно в отбрана на своите права. Това обаче не би трябвало да става с цената на жестоко нарушение на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, по този начин и всички останали жители, които не поддържат митингите, да съблюдават Конституцията и законите на страната. "
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР