Това, което не се обсъжда от българските медии, е българският

...
Това, което не се обсъжда от българските медии, е българският
Коментари Харесай

Преподавател по журналистика разкри защо българските медии не обсъждат военния ни износ

Това, което не се разисква от българските медии, е българският боен експорт, тъй като България държи сред 60 и 70% от експорта на така наречен ”нестандартно въоръжение ” в НАТО, т. е. всичкото това оръжие, което е по стандартите на някогашния Варшавски контракт. Това са едни огромни контракти, които минават през американски компании.
Това сподели пред БНР преподавателят в Департамента по публицистика и всеобща връзка към Калифорнийския университет Христофор Караджов във връзка визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати по покана на Доналд Тръмп.
По думите му това са контракти, които се утвърждават в НАТО.
" Да речем за това кой ще доставя въоръжените сили на Полша или на Естония, които не биха могли да се случат без утвърждението на Съединени американски щати ",обясни Караджов.
Според него България е безусловно незнайна големина и в случай че има конференция на Борисов и Тръмп след срещата им, всички въпроси на публицистите ще бъдат към американския президент по отношение на процедурата по импийчмънт.
В авансово оповестените тематики за срещата липсва коментар за бъдещето на българския експорт за НАТО на ексцентрично въоръжение, а огромна част от него не може да стане вероятен без утвърждението на Съединени американски щати, изясни той. Българският експорт на военна продукция е за към 1.2 милиарда евро годишно, акцентира той.
Караджов разяснява и изявлението на някогашния дипломат на Съединени американски щати в София Джеймс Пардю пред Дойче веле, в което той прави съпоставяне на методите, по които Борисов и Тръмп се отнасят към медиите в страните си.
" Това, което Борисов може да си разреши да направи с медиите в България, е безусловно непостижимо даже и за най-могъщия американски президент, за благополучие. Така че има съображение в сравнението, само че то е значително незадълбочено, заради другата специфичност на страните, само че има доста сходни черти в маниера и свойския метод на отношение, който се следи и при двамата ", сподели Караджов.
Според него би било забавно министър председателят Борисов да бъде запитан за публикацията на Пардю за изданието „ Хил “, в която той твърди, че България е измежду образците какво може да се случи, когато политика за компрометиране на самостоятелната публицистика се увенчае с триумф.
За съветското въздействие в политиката на България Христофор Караджов разяснява, че Путин е единственият политик, който Тръмп не е подлагал на критика, най-малко намерено. " не знам по какъв начин ще размаха пръст на българския министър председател ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР