Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримостта към

...
Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримостта към
Коментари Харесай

Радев в Женева: В България най-много липсва непримиримостта към ниското качество

Това, което най-вече ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Имаме потребност от друго качество в политическия развой, от други критерии за оценка на работата на политици, на ръководство, друго качество на изборния развой, друго качество на инфраструктура, обучение, опазване на здравето. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Женева.

 

В България би трябвало да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот, уточни президентът и даде образец с построяването на инфраструктура в България, където е най-видимо по какъв начин вложените пари не дават отговор на крайния резултат. „ Това значи няколко неща – неприятно качество на осъществяване на публичните поръчки, некадърност и липса на административен потенциал или корупция, или всичко това дружно. Тези неща би трябвало да нервират от ден на ден и би трябвало да бъдем несклоняем “, съобщи Румен Радев.

 

По думите му, българите зад граница могат да оказват помощ за процесите в България, като, връщайки се в родината, привнесат у нас професионалните и публичните връзки, както и сполучливите модели от опита си в чужбина. Това ще даде подтик за нашите бъдещи триумфи, съобщи Румен Радев.

 

Държавният глава акцентира, че българите в Швейцария са извънредно добре интегрирани, с потвърдени триумфи в областите, в които реализират активността си – банковото дело, науката и образованието, осведомителните технологии, медицината, културата и изкуството. „ Гордея се с вас и с метода по който представлявате България,защото положителното име на България и готовността за вложение в страната ни се дължи значително на вас “, обърна се той към българите.

 

Президентът съобщи още, че уговорките на страната към българските жители в чужбина не изисква само средства, а и точни нормативни решения и ясна визия. „ Имаме Национална тактика за българските жители и историческите български общности по света, която не е неприятен документ, само че се нуждае от сериозна актуализация “, уточни Румен Радев. Той съобщи, че президентската институция планува да провежда конгрес с присъединяване на българи зад граница и съответните способени институции, на който да се обсъдят въпросите за сънародниците ни в чужбина.

 

Президентът Румен Радев е в Женева по отношение на 41-aта сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.  Днес той ще посети Европейската организация за нуклеарни проучвания – ЦЕРН, където ще беседва с българи, които работят в организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР