Това, което направихме със срещата на лидерите на ЕС с

...
Това, което направихме със срещата на лидерите на ЕС с
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Трябва да си Корнелия Нинова, за да не оцениш срещата в София

" Това, което направихме със срещата на водачите на Европейски Съюз с водачите на Западните Балкани, би трябвало да си Корнелия Нинова, с цел да не го оцениш, за всички е ясно. Давоският конгрес даде на практика живот на доста от плановете, които през вчерашния ден следобяд стартираха и започнаха да се провеждат и вършат ". Така министър председателят Бойко Борисов отговори на рецензиите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: " Положителното е, че имаше среща, че се събраха водачите, само че съответни резултати няма. "

Според Борисов " егоизмът на Балканите изчезна ". " Много от водачите пристигнаха предубедени, само че знам, че са си тръгнали със напълно други усещания. В началото у нас ми се подиграваха, само че тематиката за Западните Балкани се подвигна на такова равнище, че всички геополитически играчи са заинтригувани от нея. Нека се смеят в този момент ”, даде висока оценка министър председателят.

Ето още някои цитати от премиера Борисов, с които обобщава резултатите от срещата на върха на Европейски Съюз и водачите от Западните Балкани:

" Ние имаме една хубава сентенция – " Помогни си самичък, с цел да ти помогне и Господ ".Вечерта, в която бяхме членовете на съвета, им припомних какъв брой мъчно наложихме тази тематика Западни Балкани. Като население са по-малки от Румъния и имат стопанската система на Словакия. Това ли ни плаши? Това ли не можем да придвижим напред? Много от нашите водачи си потеглиха с по-различни отзиви. Те пристигнаха доста предубедени. Как не ви снимах – Еди Рама, остарял ми е телефонът, само че такава полемика водеха с президента Макрон и Марк Рюте ".

" Нали не се съмнявате, че инцидентно Макрон, Меркел и Мей вървят дружно по моста в София? Нали не смятате, че това е инцидентно? Ние същото в този момент демонстрираме. Исторически можем да сме разнообразни, само че едно е ясно – мирът и това да създадем Балканите строителна площадка. Като пристигнаха Ципрас и Заев, все едно папа избрахме – всички пляскат за името, радват се, беше доста прелестно. Ето, от Зоран Заев и Алексис Ципрас имаме вест от през вчерашния ден – ще се схванат за името. Срещата сред Тачи и Вучич беше историческа - подадоха си ръце, приказваха ".

" Ще строим, вместо да пускаме бомби. Да живеем в мир, тъй като в случай че дружно не си помогнем, няма кой да ни забележи. Само дружно могат да ни одобряват ", сподели Борисов, изброявайки транспортните коридори, които ще свържат района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР