Това, което направиха колегите от (ПП) бе един неуспешен опит

...
Това, което направиха колегите от (ПП) бе един неуспешен опит
Коментари Харесай

Теменужка Петкова : Нямаме основание да подкрепим декларацията на ПП, тя е аматьорска

Това, което направиха сътрудниците от (ПП) бе един несполучлив опит да дублират нашето предложение, което беше отхвърлено. Сега Политическа партия оферират с декларацията си да се обединим към тяхната предизборна стратегия. Ние от доста от дълго време предлагаме тези стъпки. С този документ не ни се предлага нищо ново. Това съобщи някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ В региона на енергетиката виждаме една доста странна трансформация на сътрудниците във връзка с въглищните централи. Същите тези хора, които бяха поели ангажимент за закриване на над 50% до 2030 година, в този момент в декларацията си са записали, че въглищните централи са значими и би трябвало да създадем всичко опция те да работят оптимално дълго. Не знам какво ги е предиздвикало да трансформират позицията си. Вероятно планът за цех за акумулатори е изтъргуван за сметка на въглищните централи “, изясни тя.

„ Правителството на Промяната трябваше ясно да изясни на Европейска комисия какъв брой значимо е за нас бъдещето на въглищните централи. Възможността, която регламентът разрешава е да се предложи смяна в Плана за възобновяване и резистентност или предлагането на напълно нов проект – нещо, от което не сме се възползвали. Най-важното е да спасим въглищните централи, да подсигуряваме енергийната си сигурност и работните места на хората, заети в тази сфера “, акцентира тя.

„ Нямаме съображение да поддържаме сходна декларация. Това е един аматьорски документ. Политическа партия схванаха, че се намират в тотална изолираност. Никой с изключение на Демократична България не показва поддръжка за програмата им и сходно държавно управление “, съобщи Петкова.

„ Ние доста добре знаем какви са нашите стратегически цели и не е нужно да ни оферират такива. С Демократична България сме част от едно политическо семейство и няма нищо по-естествено от това да изповядваме общи полезности. Имаше доста значими стратегически тематики, по които гласувахме дружно. Зависи на кого ще бъде връчен третия мандат “, уточни някогашният енергиен министър.

Тя дефинира подписаното съглашение с Турция като стъпка към диверсификацията на доставките на природен газ.

„ Предложението да се сдобием с две нови американски мощности в АЕЦ „ Козлодуй “ е едно стратегическо решение. То е директно обвързвано с енергийната сигурност на страната и ще подсигурява на България самостоятелност десетилетия наред. Не желаеме страната ни да се окаже неподготвена и от експортьор на електрическа енергия, да се трансформира във вностител “, счита Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

„ Можем да приказваме за енергийна беднотия и за отбрана на потребителите, когато всички те отидат на свободния пазар. То се отнася само и единствено във връзка с потреблението на електрическа енергия. Към сегашния миг българските консуматори се намират на контролирания пазар. Европейската инструкция е доста ясна – няма по какъв начин да се пристъпи към поддръжка на потребителите без да сме минали през всички останали детайли. Засега потребителите са предпазени на контролирания пазар “, изясни тя.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР