„Това, което направи силно впечатление е единната позиция на всички

...
„Това, което направи силно впечатление е единната позиция на всички
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Знаем какво искаме от РСМ, но не и от себе си

„ Това, което направи мощно усещане е единната позиция на всички парламентарно показани български политически партии и тези, които са склонни да употребяват малко по-висока патриотична изразителност, и тези, които минава за по-проевропейска. Но не трябва да си мислим, че с тази единна позиция ние сме свършили своята работа. Работата ни занапред следва “, разясни той.

„ Не е вярна тезата, че би трябвало да избираме сред приемане на РСМ в Европейски Съюз и отбраната на нашия народен интерес. Наш народен интерес е Македония на стане член на Европейски Съюз. Националният ни интерес не е едновекторен “, изясни експрезидентът.

„ Не е напълно правилно да се твърди, че Европейски Съюз ни натиска. Истината е, че Европейски Съюз не ни схваща “, счита Стоянов.

„ Ако желаеме да имаме явен разговор с Република Северна Македония, да бъдем разбрани от европейските ни сътрудници, само че и българският народ да има висок морал и позиция по тези въпроси, ние не би трябвало да забравяме и нашите лични вини. Днешният наш възклик „ Долу ръцете от Македония “ е просрочен със 120 години и има неверен получател. За страдание ние по този начин и не формирахме единна позиция за РСМ “, сподели още някогашният президент.

„ Ние би трябвало да променим нашият звук във връзка с жителите и политическото управление на Република Северна Македония. Унизителният звук би трябвало да бъде спрян на секундата “, безапелационен е Петър Стоянов.

„ Господа, ние не се готвим да разгласяваме война на Северна Македония, назад – готвим се дружно да бъдем членове на Европейски Съюз “, обърна се той от ефира на bTV. По думите му по този начин ние по никакъв метод не предаваме историята си. „ Гражданите на Северна Македония няма за какво да се срамят, че имаме обща история “, счита Стоянов.

Той прикани да се реализира климат на съгласие, с цел да схванат след толкоз години жителите на РСМ истината за общата ни история.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР