Това, което направи македонският президент, буквално бе немислимо преди няколко

...
Това, което направи македонският президент, буквално бе немислимо преди няколко
Коментари Харесай

Захариева: Северна Македония трябва да промени учебниците по история

Това, което направи македонският президент, безусловно бе немислимо преди няколко месеца и години. Така вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разяснява изказването на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че Гоце Делчев се е самоопределял като етнически българин. Вицепремиерът Захариева бе посетител на Пловдивския стопански конгрес.

" Сега обаче е ред на идващите стъпки, а точно комисията да се съгласи по общ текст на идната среща през септември, който да бъде основа за общи празнувания, а най-много за смяна на учебниците по история. Докато техните не престават да изкривяват истината, то за жалост понякога ще пораждат такива напрежения ", акцентира Захариева. По думите й значимо е обаче, че се води разговор и двете страни са непрекъснато в контакт.

Екатерина Захариева добави, че България постоянно ще поддържа европейската вероятност на Северна Македония, само че това не значи, че няма да има условия, а те са абсолютно осъществяване на контракта /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР