Това, което наблюдаваме е война по всички канони на военната

...
Това, което наблюдаваме е война по всички канони на военната
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Наблюдаваме война, защото операции има из цяла Украйна

" Това, което следим е война по всички догми на военната просвета. Не виждаме интервенции единствено в сепаратистките региони, а по цялата територия на страната. Няма никаква изненада. Създаването на военна настъпателна формация от 200 000 души под формата на стратегическо обучение, както и на военноморска формация от над 30 кораба, говореше, че Русия основава боен инструмент за война ". Това съобщи някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов в NOVA NEWS.

По думите му първият стадий беше посредством тях Русия да показва увереност и да желае договаряния и отстъпки. " Тогава водеща беше дипломацията, в този момент тя е втори инструмент. Целите не са лимитирани, а съществени - включват и завладяване на Киев ", уточни той. И добави, че е допустимо да има заповед за пълномащабна инвазия. Според нея Русия желае да се върнем към времената на баланс на силите и ползите.

" Това надвишава рамките на двустранна война, по-скоро е развой, който ще продължи дълго време ", счита ген. Запрянов. И посочи, че от днешните решения на НАТО се схваща, че има проект за защита и за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР