Това, което може да задържи правителството Денков/Габриел по-дълго на власт,

...
Това, което може да задържи правителството Денков/Габриел по-дълго на власт,
Коментари Харесай

Емил Соколов: Правителството ще се задържи само след конкретни резултати

Това, което може да задържи държавното управление Денков/Габриел по-дълго на власт, са съответни резултати - това, което ще реализира кабинетът като промени, съответни дейности, решение на проблеми. Това съобщи пред БНР политологът Емил Соколов.

" Ако това държавно управление работи, то в един миг ще стартира да връща доверието на жителите, тъй като ще покаже, че подозренията са неоснователни. Ако обаче законодателната стратегия, която беше контрактувана, стартира да се запъва, в случай че изпълнителната власт се оплете в дребни проблеми и загуби взор върху огромната картина, е доста допустимо този спад да продължи ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ".

По думите му синхронът сред работещи законодателна и изпълнителна власт може да промени социологията сега.

Политологът не е сюрпризиран от падналото с 5% доверие към ПП-ДБ, което регистрира проучвателен център " Тренд ". Комуникацията на ПП-ДБ с хората би трябвало да бъде усъвършенствана, безапелационен е той и добави:

" Виждам дефицити в това, че не се изяснява ясно за какво и по какъв начин се взимат някои решения. Също по този начин се разрешава на много нездравословни разкази да се популяризират без никаква съпротива. Един от тях е " Пеевски написа Конституция ". Да - Пеевски взе участие в Комисията по конституционни промени, само че по този начин или другояче Движение за права и свободи има квота в нея. Дали Пеевски взе участие или различен депутат от Движение за права и свободи, то е ясно, че в случай че Пеевски желае да има някакво въздействие в тази комисия, той ще го има. Няма по какъв начин ПП-ДБ да спрат неговото избиране в тази комисия. Изборът на Пеевски зависи от Движение за права и свободи. Той в последна сметка беше определен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, както и " Възраждане ", които се бяха въздържали. Това трябваше да бъде ясно обяснено на хората, само че не беше. Никой не им изясни по какъв механизъм Пеевски е определен и да ги увери, че неговото въздействие в тази комисия ще бъде минимизирано ".

Според него се подценява връзката с гласоподавателите и потребността от това да се разсейват подозрения. Всекидневно би трябвало да обясняваш на хората за какво е значима конституционната промяна и какви стъпки се подхващат в тази посока, счита Емил Соколов.

Другият участник в държавното управление - ГЕРБ-СДС, са посочили, че са доста устойчиви на всевъзможни катаклизми, акцентира той и добави:

" Имаше всевъзможни спекулации през годините с кюлчета, с " Барселонагейт ", остарели кавги, които може би ще бъдат съпроводени с нови разкрития, още веднъж са на дневен ред, само че не нанасят сериозна електорална вреда на ГЕРБ, макар че директно засягат нейния водач ".

Соколов е безапелационен, че новото държавно управление ще има задачата ясно да изяснява всяко свое деяние.

За партия " Възраждане " политологът уточни, че сега тя се трансформира в сборен облик на протестен избор. Другите партии би трябвало да го осъзнават и да работят интензивно против това, изрече мнението си той.

Президентът Румен Радев обича да заиграва със подозренията и терзанията на хората, продължи коментара си той. Според него върви едно продължаващо ухажване към разнообразни кметове от страна на Радев.

" По всичко проличава, че Радев се нарежда като различен център на властта, който по всевъзможен метод ще се пробва да бъде съпротива на настоящето държавно управление ".

А поръчката на Иван Гешев за политическа кариера я дефинира като несериозна. Обществената памет не е толкоз къса, акцентира политологът Емил Соколов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР