Това, което може да се промени по отношение екипите на

...
Това, което може да се промени по отношение екипите на
Коментари Харесай

Петров: Никой не иска да работи в Спешна помощ

Това, което може да се промени по повод екипите на незабавна помощ, е да бъде напълнен съставът им. В момента няма искащи да работят при тези кошмарни условия и освен това възнаграждение, макар че от една-две години стартира поетапно повишение на възнагражденията, само че като място за работа, центровете за незабавна помощ не престават да бъдат непривлекателни . Това съобщи пред медии министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров по отношение на излезлите резултати от инспекция на лечебни заведения след абсурден случай с умрял пациент.

Министърът изясни, че по планове единствено за София са нужни 30 екипа, а в деня на случая дежурни са били 12. Въпреки че сигналът е разпознат като „ код алено “ и по стандарта за незабавна помощ колата за спешна помощ би трябвало да дойде до 8 минути, тя е на адреса след час и двадесет минути. Затова на ЦСМП – София ще бъде наложена административна и финансова глоба.

Министърът уточни, че експертите от УМБАЛ „ Александровска “ са направили нужните медицински действия в цялостен размер и към болничното заведение не следва да има забележки. На УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са наложени административно-наказателни производства, както следва – на „ Св. Иван Рилски “ тъй като не е правилно отразено в документите преждевременното овакантяване на лечебното заведение от пациента – същият не е подписал осведомено единодушие, че желае да напусне по-рано лечебното заведение, а на „ Пирогов “ глобите са наложени поради отвод за обзор и банкет на пациента.

Относно положението на врачанската болница министър Петров уточни: " Опасност за регионалната болница във Враца има, знаете че в такава обстановка е и ловешката болница - безусловно на ръба на оцеляването. Фактите са ясни, въпросът е какво можем да създадем оттук насетне. Отделно от това лечебното заведение има над 12 млн. главници, към това не са прикачени лихвите, по които са подписвани договорите, които са с по 11% наказателна рента. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР