Това, което мога да заявя категорично е, че сме удовлетворени

...
Това, което мога да заявя категорично е, че сме удовлетворени
Коментари Харесай

Цветанов за доклада, в който Русия е заплаха: Назовават се нещата с истинските им имена


Това, което мога да заявя изрично е, че сме задоволени от това, че се посочват нещата с същинските им имена. Така разяснява през днешния ден на брифинг в Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка констатацията, че българското държавно управление преглежда Русия като една от главните външнополитически закани,записана в отчета за положението на националната сигурност за 2016 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

И продължи: да си призная почтено в елементи не съм прочел Доклада за положението на националната сигурност, тъй като към момента не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от Министерски съвет напълно скоро. Може би,тезата повече се вади като подтекст от написаното, в сравнение с цялото формулиране на всички тези текстове, за които ме питате да направя коментар. Разбира се, че в отчета има за анексирането на Крим, за изострените връзки сред Европейски Съюз, Русия, НАТО и за осведомителната война, която се води, а тя постоянно е обвързвана и с предпоставките за доста подправени вести. От тази позиция мисля, че е по-скоро извадено от подтекста на написаното и считам, че когато към този момент бъде за разискване и гласоподаване в съответните комисии, тогава ще можем да приказваме по-ясно, а и вие ще имате опция да се запознаете по-добр, счита Цветанов. От тази позиция, мисля, че не би трябвало да се оставяме на тълкования и на пояснение, а просто да се срещнем с текстовете, които по никакъв метод не основават причина за едно опълчване.

Всички сме очевидци, че това, което се случи в изборите в Съединени американски щати, във Франция, несъмнено, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската акция, уточни Цветанов. Знаете, че имаше доста подправени вести, добре планувана акция за дискредитирането на Европейски Съюз и надали не, че той е нездравословен за България, а стратегическото партньорство със Съединени американски щати е нездравословно за Европейски Съюз. Това са тематики, които са общоизвестни и не би трябвало да им даваме чак толкоз значение. Трябва да бъдем задоволително осведомени, с цел да можем да противодействаме на сходни странични въздействия, които могат да дестабилизират сигурността в района, е мнението на Цветанов. Част от нещата, които прави българското държавно управление и това, което желае да осъществя в идното председателство, е да ускори акцента на Европа към Западните Балкани, под;ерта той.Те също са уязвими и може да има съществени евентуални закани тъкмо по такива внушения, които могат да бъдат направени. Когато едни бъдещи жители на Европейски Съюз виждат европейската вероятност, това е гаранция за стабилността, каца той. Политиката, която води страната ни е за положителни двустранни връзки с всички страни по света. Ние сме част от Европейски Съюз и постоянно решенията, които се взимат са на Съвета на водачите на Европейски Съюз. Заедно с всички държави-членки сме доста по-силни, в сравнение с всеки един поотделно.

Повод за брифинга в Народно събрание на ГЕРБ бе квалифицирания от депутатите на партията законопроект за старите български столици, известни с богатото си културно завещание. Поканени бяха деятели, бранители на концепцията за особено законодателство, както настоящи и някогашни кметове на Плиска, Преслав, Велико Търново и други Те обвързаха нуждата от специфични правила и държавно финансиране за тези градове с вероятността за развиването на културния туризъм в тези райони. Защото те имат голям капацитет, който към момента не е употребен изцяло. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР