Това, което липсва в (ЕК) е всъщност как се използват

...
Това, което липсва в (ЕК) е всъщност как се използват
Коментари Харесай

Христо Иванов за доклада: ЕК вижда дърветата, но не вижда гората

Това, което липсва в (ЕК) е в действителност по какъв начин се употребяват структурните проблеми на българската правосъдна система, разяснява във Фейсбук водачът на „ Да, България “ и съпредседател на „ Демократична България “.
„ Докладът диагностицира избрани институционални и нормативни проблеми, само че не вижда по какъв начин тези проблеми се трансформират в чудовищна злоупотлеба с власт и чудовищна опасност за върховенството на правото и за демокрацията в България. Онова, което изкара българските жители на улицата, това, което ги държи на улицата с такава увереност. Злоупотребата с безотчетността и със свръховластяването на основния прокурор е установено като систематичен проблем, само че го няма като разбор на съответните злоупотреби.
 Ахладова: Докладът на Европейска комисия е позитивен. Европейска комисия: Главният прокурор в България е неконтролируем Ахладова: Докладът на Европейска комисия е позитивен. Европейска комисия: Главният прокурор в България е неконтролируем
България благодари на Европейската комисия (ЕК) за този отчет, който прави обзор на използването на върховенството на правото. Доклад...
Можем да кажем, че Европейска комисия вижда дърветата, само че не вижда гората. Няма констатация за това, че в България министър председателят е сниман, неговата спалня е снимана с пачки, с пачки, които се сменят. С кюлчета злато и по тази причина няма следствие. Имам поради за парите. Няма констатация в отчета, няма отбелязване по тази причина по какъв начин министър председателят е записван по какъв начин води диалози, от които следва, че взе участие дружно с основния прокурор тогава и със заместник-главния прокурор в оперативка, на която дружно са възнамерявали съответни интервенции, засягащи чувствителни политически проблеми в подтекста на избори. Т.е. прокуратурата и министър председателят, нарушавайки разделянето на управляващите са употребявали дружно пълномощията на прокуратурата и активността на полицията, с цел да замитат проблеми на Борисов в подтекста на предизборната битка “.
Още – във видеоматериала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР