Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с

...
Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с
Коментари Харесай

Българската Политика Не Е Виждала Подобно Чудо! Валери Симеонов Този Път Надмина Себе Си! Нарече Корнелия Нинова В Лицето

" Това, което правите сега, е следващата свинска опашка, с която унищожавате всичко крепко в Българска социалистическа партия. И вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер ", обърна се Симеонов към Нинова.

И съобщи, че вотът е презрян, подправен и позорен за политиката.

" Страх ви е от загуба на политически хрумвания, обърна се той към левицата. Искате избор, за който си измисляте причините 10 дни преди този момент ", обърна се той към социалистите и съобщи, че днешните диспути нямат необикновен смисъл.

Самата Нинова отговори:

" Недопустим език и груби обиди. Но има една хубава мисъл - не би трябвало да се обиждаш, когато приказва интелигентен човек, в случай че когато приказва малоумен за какво въобще да се обиждаш ".

В отговор от Българска социалистическа партия желаеха наказване за вицепремиера поради обидните квалификации към водача им. Колегата й Валери Жаблянов пък я отбрани с думите:

" Качествата на Нинова ще се правят оценка от българския гласоподавател, а партията на Симеонов мъчно може да бъде открита с микроскоп ".

Антон Кутев пък попита:

" Ако това бе изявление на народен представител - той щеше да бъде изпъден от пленарната зала, какво вършим, когато приказва вицепремиер? ", попита Антон Кутев и разкритикува водещия съвещанието по това време зам.-шеф на Народно събрание Емил Христов, че не е направил забележка.

" Кой си потегля - или Симеонов, или вие? ", добави Кутев.

Бившият ръководител на Народно събрание Димитър Главчев обаче изясни, че правилникът важи единствено за депутати и Симеонов няма по какъв начин да бъде глобен по него.

Междувременно Симеонов нападна и Движение за права и свободи, след тяхното припомняне, че активистка на НФСБ беше арестувана за каналджийство.

" Далеч сме от богатия ви опит. Най-малко вие можете да давате оценка на политическа мощ, която е поела отговорността да взе участие в ръководството и против която не можете да извадите една думичка за корупция и корист ", сподели вицепремиерът, като уточни, че подобен е манталитетът и на Българска социалистическа партия.

Той прикани за примирение по време на Европредседателството и сподели, че по-късно ще имат време да си разчистват сметките.

В отговор Йордан Цонев от Движение за права и свободи гневно отбрани първо Нинова, а по-късно и партията си, размахвайки пръст:

" Освен тази цинична засегнатост към началник на парламентарна група и на цяла партия, освен това най-голямата от опозицията, с менторския звук, с който ни приказва, ще употребявам неговия звук - това неразбирателство, се обръща към една партия със заслуги за мира и демокрацията в България. Заслуги за нашето европейско и Натовско участие, тъй като в действителност сте неразбирателство.

Той също се обърна към председателстващия съвещанието с думите:

„ Вероятно не може да изгоните и да наложите наказване на вицепремиер, само че можете да му вършиме записка, до момента в който приказва ”.

Валери Симеонов обаче самичък напусна залата.

* Скандалната Анита Мейзер, някогашна " Мисис България ", беше наказана за ликвидиране по несъобразителност на брачна половинка си, който издъхна след еротична игра със " свински опашки " към врата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР