Това, което излезе тези дни, е ежегодният доклад на комисията.

...
Това, което излезе тези дни, е ежегодният доклад на комисията.
Коментари Харесай

Няма да има нов доклад по мониторинговия механизъм на ЕС, убедена е Захариева

Това, което излезе тези дни, е годишният отчет на комисията. Така наречения " Европейски учебен срок ". Един абзац от него провокира доста полемики. Първо, няма смяна в позицията на Комисията, няма нищо друго от предходната есен. Ние не чакаме нов отчет по Механизма за съдействие и инспекция.
Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV външният ни министър Екатерина Захариева по тематиката с мониторинговия механизъм от страна на Брюксел, за който стана ясно, че не е възобновяван.
Очевидно е, че някой просто е копирал текст от предходната година. Комисарят, който дава отговор за това, през вчерашния ден опроверга изказванията - не се чака нов отчет. Едно е аз да ви го споделям, друго е Комисията да го споделя, акцентира още Захариева.
Припомняме, че еврокомисарят, отговарящ за стопанската система в полза на хората, Валдис Домбровскис съобщи в извънредно изявление за БНР, че оповестеният през вчерашния ден отчет по Европейския учебен срок с рекомендации за България няма нищо общо с отчета по Механизма за съдействие и инспекция. Той сподели това по отношение на появили се изявления, че мониторингът над България ще продължи:
„ Европейският учебен срок не е обвързван с Механизма за съдействие и инспекция. Колкото до последния, към този момент имаше отчет по него през октомври 2019 година. В него има умозаключение, че България към този момент е покрила всички условия. Това не се е трансформирало и тук няма нищо ново “.
Реформата е най-важна за българските жители и това е развой, който продължава. Българският жител чака качествено правораздаване. Докладът няма да пристигна, колкото и да го чака някой, акцентира още един път Захариева. По думите ѝ България постоянно подкрепяла общ механизъм за всички страни членки. Екатерина Захариева цитира думите на Валдис Домбровскис, че страната ни е единствената страна в Европа, която се придържа към бюджетния недостиг.

За краткосрочни бизнес пътувания до Европейски Съюз няма да има карантина, разяснява още Захариева. Стана ясно, че във връзка с сезонните служащи част от страните към момента лимитират влизането на такива. Нашата рекомендация за пътешестване не е вдигната - пътувайте единствено в краен случай, сподели Захариева. На всеки три часа актуализираме ограниченията за обособените страни в уеб страницата на Министерство на външните работи.
Екатерина Захариева акцентира, че България постоянно е подкрепяла Република Северна Македония и в никакъв случай не е крила изискванията на тази поддръжка. Първият ни посланик означи, че много политици в Република Северна Македония си мислят, че на антибългарската вълна се печелят избори. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР