Това, което искаме, са модерните ресори - киберсигурност, управление на

...
Това, което искаме, са модерните ресори - киберсигурност, управление на
Коментари Харесай

Борисов иска за Мария Габриел ресор Киберсигурност

Това, което желаеме, са модерните ресори - киберсигурност, ръководство на IT технологии. Това сме го декларирали преди месец и половина в мое лице пред Европейската комисия. За какво ти е сектор земеделие - там парите са разпределени за всички страни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка на написаното в списание "Политико ", че България желае еврокомисар по земеделието в идната еврокомисия. В момента Габриел е еврокомисар по цифровизацията.

"Някой пуска тоя слух, с цел да каже след това, че не са ни го дали. Ето, ясно и тъкмо ви споделям - ресорът, който е в този момент, плюс уголемение към него желаеме ", разяснява Борисов.

Премиерът се ядоса на задаваните от публицистите въпроси и изиска да му задават въпроси, които в действителност за значими, а не да желаят да "коментира измислиците на някого ".

В актуалната Еврокомисия с сектор "Земеделие и развиване на селските региони " е ирландският еврокомисар Фил Хоган, който също е номиниран от Дъблин за бъдещата комисия. По неофициална информация желае да получи портфолио "Търговия " или да резервира актуалното си.

Миналия месец държавното управление утвърди кандидатурата на Мария Габриел за член на Европейската комисия от името на България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР