Това, което Хамас направи е терористичен акт. Това , което

...
Това, което Хамас направи е терористичен акт. Това , което
Коментари Харесай

Войната в Газа може да роди радикален Хамас

Това, което " Хамас " направи е терористичен акт. Това, което Израел прави е развой на заличаване на " Хамас ". Това разяснява пред Българска национална телевизия ипломатът Любомир Кючуков.

Кючуков съобщи, че в този момент е значимо дали ще има сухопътна интервенция. Въпросът е каква ще бъде цената на тази интервенция, акцентира той. Вече имаме филантропична злополука в Ивицата Газа, счита Кючуков.

" Хамас " е политическа теория и идеология, изясни дипломатът, като предизвести, че може да се роди коренен " Хамас " . Конфликтът няма да се реши с война, а с дипломация, счита Кючуков. Проблемът е, че Израел не признава правото на битие на Палестина и Палестина не признава правото на битие на Израел, изясни той. Радикалите от двете страни са отпред на спора, счита дипломатът.

Времето играе против Израел , акцентира на собствен ред и Георги Цветков, учител по национална сигурност . Израел изчаква със започването на по-мащабна сухопътна интервенция. Тя е въпрос на време и съгласно него като надали смяна в мнението на интернационалната общественост ще я анулира. Цветков има вяра, че ще има съдбоносен удар против " Хамас " под формата на широкомащабна интервенция.

Експертът счита, че тук не става въпрос за война на безсилие. Според прогнозата му Израел може да изпита усложнение да запълни оръжейните си ресурси в спора . Именно поради това може да се чака необятна ответна реакция от страна на Израел, съгласно упованията му.
 Израел: Убихме петима командири от Хамас
Израел: Убихме петима командири от Хамас

Нови военни удари в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР