Това, което говорят, че няма коалиция и разбирателство, не е

...
Това, което говорят, че няма коалиция и разбирателство, не е
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Кабинетът ще изкара пълния си мандат от 4 години

" Това, което приказват, че няма коалиция и съгласие, не е правилно. Факт е, че те съумяха политически да се сглобят и тази сглобка ще има доста пропуквания ", съобщи информационният специалист Нидал Алгафари.

Той предвижда, че кабинетът ще изкара цялостния си мандат от 4 години. " Предвид всичко това, което се случва в геополитически проект, дори да не им харесва, ще продължат да са дружно ", уточни още Алгафари пред NOVA News.

Относно т.н " конституционно болшинство " той разяснява: " За промени в Конституцията би трябвало по-голямо болшинство от това, което имат двете най-големи политически обединения, това би трябвало да се случи с Движение за права и свободи ".

По думите му по този метод Движение за права и свободи ще се опита да почисти имиджа на Делян Пеевски.  

Относно настояването на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната - Демократична България " и ДПС Висшия правосъден съвет да спре процедурата за избор на нов основен прокурор, Нидал Алгафари уточни: " Висш съдебен съвет е изцяло самостоятелен, не би трябвало законодателната власт да се бърка в правосъдната власт и противоположното. Дали ще се споделя Иван Гешев или Борислав Сарафов, нещата ще вървят постраому, докато не се направи дълбока промяна ".

Проблемът не е единствено в прокуратурата, а и в съда и следствието, безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР