Това, което е заложено в сегашната управленска програма има възможност

...
Това, което е заложено в сегашната управленска програма има възможност
Коментари Харесай

Цветан Цветанов Предложи Конкретни Мерки За Решаване На Проблема С Ромите

Това, което е заложено в сегашната управническа стратегия има опция да направи нещо това е образованието. Подобни произшествия и сходно напрежение, което ескалира, води до неспособност за осъществяване на тази стратегия. Срещнах се с наши представители на ГЕРБ и с кмета в Марица обсъждахме, че към 80% от децата в учебните заведения са роми. След този случай към 20 до 30 деца не са се появили на учебно заведение, описа Цветанов.

Единственото, което желая да помоля е политическите партии, които се изричат, да не упрекват една политическа партия, прикани шефът на депутатите от ГЕРБ.

Спомням си 2016 година, когато бяха президентските избори. Спомняте ли си едно село, където имаше мигранти? Прибра ги кметът на една община, няма да я загатвам. Двама от тях в този момент работят и имат неповторимо семейство. Работят в завод за преправяне на дърва и би трябвало да ви кажа, че по никакъв метод не се усещат по-различни, напомни той.

По-рано в студиото на Нова шефът на организация " Възраждане " Ачо Йорданов сподели, че в случай че вицепремиерът Красимир Каракачанов не подаде оставка, ще излязат над 100 хиляди роми да стачкуват пред Министерския съвет. Исканата оставка е поради острите думи на Каракачанов против ромите. Йорданов сподели и фотография от преди година, на която Каракачанов се е снимал с група роми. Това ли са наглите роми, попита той.

Цветанов разяснява изявлението му по този начин: Това не взема решение казуса. Аз бих ги посъветвал да извадят положителните образци за роми, които са станали учители и лекари, а не да се противопоставяме и да сътворяваме безпорядък в страната.

За новите изтребители

Това е допустимо най-прозрачната процедура. Имаме работна група, отчет, решение на Министерски съвет и ще се гласоподава в Народното събрание, с цел да създадем тъй че цената, която сега е препоръчана може да бъде понижена. Всичко, което беше направено като процедура докара до вземането на едно положително политическо решение, разяснява пък Цветанов процедурата за избор на нов изтребител за армията.

Всяко едно решение, което се взема за модернизацията в която и да е страна, постоянно е политическо решение най-после. Имаме аероплан, който се предлага, само че той има цялата настройка и цялото снаражение тъй че да помогне за въоръжението на нашата страна. В 10 страни е на въоръжение Ф-16 и единствено в две - Грипен. Ако отидем в посока на Грипен нали знаете, че би трябвало да има трета страна, от която да закупим съответното снаряжение. Никой не приказва сега дали парите би трябвало да са повече или по-малко, а приказваме за техническото снаряжение, посочи той.

Няма външнополитически напън. В момента има конфликт на прозрачността на решението, което взема кабинетът и едно решение, което бе взето натъмно от държавното управление, назначено от Румен Радев. Защо президентът и назначеното от него държавно управление дадоха толкоз мощен приоритет на това решение? Това беше длъжностен кабинет, добави още той.

На въпрос дали Йорданка Фандъкова ще бъде идващият претендент за кмет на ГЕРБ, Цветанов отговори по този начин: Успешен кмет. Тази процедура ще започва от 1 до 30 юни във всички структури на ГЕРБ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР