Това, което е необходимо на Перник, за да няма криза,

...
Това, което е необходимо на Перник, за да няма криза,
Коментари Харесай

Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София

„ Това, което е належащо на Перник, с цел да няма рецесия, можем да го осигурим, без да влияем нито на водосбора на „ Софийска вода “, нито на деривациите на „ Софийска вода “. Деривациите, които зареждат язовира „ Белмекен “ за друга каскада, могат да бъдат пренасочвани. От 1993 година, когато е построен реверсивният тунел, досега той е употребен неведнъж и с тестова цел, с допълнение, с освежаване на вода. Тази система е доста добре премислена. Този тунел е двупосочен “. Това изясни за  БНР  министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Трябва да се пести питейната вода, безапелационен е министър Димитров и добави: „ Аз не мога да пълня каца без дъно “. Относно водопровода в Шумен той сподели: „ През тези години са откраднати помпите, тръбите. В момента градът има сондажи и опция да се зареди независимо, само че няма инфраструктура... ". " По оперативна стратегия „ Околна среда “ са обезпечени средства, с цел да може с по към 100 млн. за всяка област да се възобнови водопреносната мрежа, пречиствателните станции, целият бранш. ВиК-тата са в тежко състояние и нямат лично съфинансиране, тъй като програмата от Европейски Съюз е – даваме ви 80 млн., вие би трябвало да дадете 20 млн. от себе си… Този холдинг с тези пари, които ще бъдат дадени, ще може да уреди съфинансирането, което не могат да си разрешат множеството ВиК-ата. Тази конструкция ще помогне на всички “, изясни Емил Димитров.

„ Прокуратурата е открила, че в Бобов дол има боклуци, само че не рискови... Утре работна група ще отиде да ревизира всичките разрешителни от Регионална инспекция за опазване на околната среда –Перник ", изясни екоминистърът по тематиката за отпадъците. По думите му има депа, на които няма издадено позволение да съхраняват боклуци, а към този момент имат боклуци, и депа с боклуци, за които внезапно никой не знае от кое място са
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР