„Това, което днес правим е поредната акция за премахване на

...
„Това, което днес правим е поредната акция за премахване на
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора за събарянето на циганските постройки: В кв. Лозенец вече ще има ред

„ Това, което през днешния ден вършим е следващата акция за унищожаване на нелегално строителство в кв. „ Лозенец “. Ще бъдат съборени 97 постройки, имаме прецизен проект по години, от 2015 година до момента са отстранени общо 205 противозаконни обекта. Тази акция стартира още през 2019 година, преминахме цялата процедура, в това число и правосъдна “. Това сподели през днешния ден кметът на Общината Живко Тодоров, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Теренът с противозаконните къщи се намира от източната страна на ул. „ Витоша “, в парк „ Борова гора “ до Стрелбището. Става дума за солидни постройки, а съгласно притежателите им, те са построени преди повече от двадесет години.

Роми гневни, че им събарят противозаконните постройки в Стара Загора

Според Живко Тодоров, няма по какъв начин тези къщи да бъдат узаконени, тъй като са в парк, където строителството е неразрешено. Проведени са срещи с жителите им, само че до момента никой не е поискал настаняване в общинско жилище. Кметът сподели още, че не се опасява от обжалване, тъй като правосъдните органи са се произнесли в интерес на Общината, а законът е над всичко.



Стана ясно, че част от нелегално издигнатите къщи са били отдавани чартърен на жители от други общини, които нямат адресна регистрация в Стара Загора.



„ Кварталът в трите направления ще бъде напълно в границите на закона, на финален стадий ще бъдат съборени противозаконните къщи в северната част. Така че в „ Лозенец “ към този момент ще има ред “, съобщи Тодоров.

Досега единствено един от жителите на съборените къщи е изявил предпочитание да си закупи имот за законно строителство.

Точно в 9.00 часа багери влязоха в първата част на терена и започнаха събарянето. Около 10 къщи са били непринудено отстранени, а за останалите ще бъдат нужни към три дни.

На акцията участваха още зам.-кметовете Йордан Николов и Янчо Калоянов, регионалният шеф Гергана Микова и заместникът ѝ Красимир Червилов, общински съветници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР