Това, което чувам от вас, не е предложение как по-добре

...
Това, което чувам от вас, не е предложение как по-добре
Коментари Харесай

Асен Василев: Да го духат бедните - това е икономическата философия на ГЕРБ

Това, което слушам от вас, не е предложение по какъв начин по-добре да се ръководи рецесията, нито по какъв начин хората ударени от инфлацията да бъдат предпазени. Чувам популистки доводи и икономическа философия, която - в случай че би трябвало да обобщя с едно изречение - е: "Да го духат бедните! "

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев от парламентарната естрада по време на дебатите за вота на съмнение към държавното управление. Той е на мнение, че политиката на ГЕРБ може да се заключи с: "богатите да останат богати, а бедните да останат небогати ".

"Вие не желаете да подвигаме пенсиите, тъй като ще се вдигне инфлацията. Нашата политиката е да се влага в опазване на здравето, обучение и инфраструктура, да няма пенсионери под линията на беднотия. А не парите да изтичат в кюлчета, пачки и чекмеджета! ", разгласи той.

Вицепремиерът Асен Василев разяснява претекстовете на оферти от ГЕРБ избор съмнение към кабинета "Петков ". Бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ прочете претекстовете на партията си, а точно, че сега държавното управление води политика на висок недостиг, напредък на импорт и заробващ дълг.

Асен Василев обори тезите на ГЕРБ и сподели, че въпросният недостиг бе утвърден от Народното събрание в края на януари и че от ГЕРБ също гласоподаваха "за " приемането на тези параметри. Вицепремиерът уточни, че дефицитът на България в бюджета е един от най-ниските в Европейски Съюз за 2022 година Според него при 55% растеж на цените на гората и три пъти растеж на цените на газа, няма по какъв начин да не нарасне растежът на вноса в България.

"Добре е, че износът пораства, и то много. Даже като махнем резултата на инфлацията, износът пораства с 20% във всички стокови групи. Общият растеж на износа към трети страни в Европейски Съюз е 27,5%. Тоест износът пораства във всички сфери на стопанската система, освен поради износа на оръжие, каквато ви е упорката ", сподели той.

Финансовият министър уточни, че от Политическа партия са заварили дълг, който сега е по-нисък. Той разгласи, че в случай че дългът, който България има все още е заробващ, то значи, че точно ГЕРБ са заробили страната.

"Но той не е заробващ, тъй като България продължава да има третия най-нисък дълг към Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз - той е 25% при минималните изискуеми условия от 60% по Маастрихтските критерии. Германия има над 100% дълг към Брутният вътрешен продукт, тя ли е заробена? ", попита реторично той.

Вицепремиерът посочи, че от Политическа партия са заварили 1,5 милиона български пенсионери под линията на беднотия, което към този момент не е по този начин.

"Ако бяхме приели Плана за възобновяване и резистентност, в който да заровим милиарди за градежа на газова централа сега, щяхме да се чудим от кое място да вземем газ и нямаше да можем да удържим цените на електрическата енергия, нито за битовите консуматори, нито за бизнеса ", сподели още вицепремиерът и финансов министърАсен Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР