Това, което Божков изнася като информация, е достатъчно правдоподобно, за

...
Това, което Божков изнася като информация, е достатъчно правдоподобно, за
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Изнесеното от Васил Божков заслужава разследване

Това, което Божков изнася като информация, е задоволително правдоподобно, с цел да заслужава да се проверява. Той не показва нови доказателства, а дава някакви елементи по случая.
Това разяснява Даниел Смилов във връзка разказаната комиксова история във фейсбук профила на обвинявания от прокуратурата предприемач Васил Божков, който се намира в Дубай. Според политолога предприемачът не показва нови доказателства, които да поддържат обвиняванията към ръководещите.

" Това, което той твърди, е, че той е получил на процедура преференция да не заплаща по-висок налог и по този метод е кумулирал много огромни средства, а против тази преференция му е било вменено обвързване - през днешния ден твърди, че е 20%, преди този момент твърдеше, че е трябвало да устоя малките екрани, близки до ръководещите, или " Левски " - само че главният му мотив е, против тази данъчна преференция е поел ангажимент да отклонява средства към ръководството ".

" Единият от разновидностите е да се направи парламентарна краткотрайна комисия - добре уравновесена и да постави оптималното належащо, с цел да реализира безапелационен за хората резултат. Другото са дейностите на наказателните органи - съдилища и прокуратура. Прокуратурата би трябвало да си свърши по този начин работата, че да убеди хората, че се работи професионално и без значение и не се икономисва част от истината ".

Политологът уточни проблема с банкера Цветан Василев и делото " КТБ " и изясни, че най-лошият сюжет би бил и в тази ситуация с Божков да се стигне до сходно разпъване на правосъдните процедури във времето години наред.

По думите на Смилов задачата на прокуратурата е комплицирана, тъй като има дълго трупано съмнение в нея.

" Основната задача на органите, които би трябвало да пазят върховенството на правото, е да бъдат кардинални и безпристрастни. От това би трябвало да се водят, а не от публичните настроения. Лош сигнал би било, в случай че прокуратурата следва някакви публични настроения ".

Даниел Смилов изрече подозрение, че формулата за рестарт на прехода би трябвало да има място в политиките на правовата страна.

" Разбирам, че има политически партии, които имат такава стратегия, само че каквото и да се прави в тази посока, не е работа на разследване, прокуратура и съд да правят рестарт на прехода, промяна на неговата посока и така нататък Това са органи, които би трябвало да отстояват спазването на разпоредбите. политическите решения би трябвало да се вземат на политическо равнище, мястото им е в Народното събрание. Би било пагубно за най-малко две генерации, в случай че се случи подобен рестарт ", безапелационен беше политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР