Това, което беше обсъждано днес и България го предложи, е

...
Това, което беше обсъждано днес и България го предложи, е
Коментари Харесай

Европейските лидери одобриха предложението на България за общ фонд за бежанците от Украйна |

Това, което беше обсъждано през днешния ден и България го предложи, е общ кохезионен споделен фонд за бежанците от Украйна - европейско семейство дружно да може да заплати разноски на бежанците, а не всяка страна да се оправя поотделно. Получих огромно утвърждение, заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата на върха във Версай.

Петков добави, че европейската взаимност сега е доста значима и че в идващите дни Европейската комисия ще предложи разнообразни разновидности, тъй че разноските да бъдат покрити значително от Европейска комисия.

" Трябва да се направи по доста транспарантен метод, а не да се дават просто едни пари на едни държавни управления, а на емигрант дневно за интервал от време. Предложихме това, което се взе като решение на национално равнище, да се използва като модел. Предстои да се дискутира ", добави министър председателят.

По думите му ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е определила предлагането като " доста положително ".

" Парите ще бъдат от остатъчни средства от европейските стратегии, това няма да е някакъв нов заем. За начало говорихме за към 10 милиарда евро ", сподели още Петков.

В момента влизаме в една обща обстановка на високи цени на петрола и газа, които покачват инфлацията и понижават растежа. ЕЦБ ще понижава средствата, които циркулират в европейската стопанска система, намалявайки паричната маса в Европейски Съюз, а държавните управления на страните членки ще би трябвало сами да подтикват стопанските системи си, с цел да има напредък, изясни още министър председателят.

Относно покачването на цените Кирил Петков сподели, че след две седмици страните членки ще обсъдят другите оферти: " Обединихме се към това, че рецесиите могат да се борят доста по-добре, когато работим дружно и в синхрон, в сравнение с всеки да се избавя самичък ".

" Това е добре, тъй като ние сме дребна стопанска система със относително невисок стандарт на живот и бидейки част от европейското семейство, и борейки се дружно, даваме късмет на България да има по-добра позиция ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР