Това казват в интервю за "Гласове" Милена Стоева, председател на

...
Това казват в интервю за "Гласове" Милена Стоева, председател на
Коментари Харесай

”Инерком”: Нямаме нищо общо с арбитражното дело

Това споделят в изявление за "Гласове " Милена Стоева, ръководител на Съвета на шефовете на "Инерком България " ЕАД, и Веселин Захариев, финансов съветник по договорката с ЧЕЗ.

Делото се води сред две страни - българската страна и чешкото сдружение. Ние нямаме нищо общо с това дело, нито с възможното решение на съда. Няма по какъв начин да вдигнем цените на тока, тъй като те се дефинират от КЕВР. Но ще ги наследим за идващите три години, тъй като сега те се договарят от КЕВР и електроразпределителните сдружения. По закон в България активите на ЧЕЗ не могат да бъдат залагани. Няма по какъв начин сумите, които са предопределени за вложения в разпределителното дружество да бъдат употребявани от "Инерком ", с цел да обслужва заема си.

Нямаме проблем с финансирането на договорката и с връщането на задълженията по нея. Нашите калкулации са показани на ЧЕЗ, като продавач и на банките, които биха ни финансирали и те считат, че са извънредно рационални. Всички, които до момента работят в "ЧЕЗ-България ", ще останат. Промяната на собствеността няма да бъде усетена по никакъв метод от клиентите.

"Инерком " е компания с десетгодишен опит в енергетиката и активи за 100 млн. лв.. Чешката страна ни ревизира доста деликатно. Абсурдно е да се мисли, че би продала бизнеса си на компания призрак.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР