Това казва за Фрог нюз Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър

...
Това казва за Фрог нюз Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред Фрог: Рашков може да предостави информация на Кьовеши за изчезналите милиони за АМ ”Хемус”

Това споделя за Фрог нюз Емануил Йорданов, някогашен вътрешен министър на България.

- Г-н Йорданов, има ли война сред прокуратурата и какво поражда спорът сред вътрешния министър Бойко Рашков и Главния прокурор Иван Гешев?

- Основа за сходен вид спорове дава структурата на правосъдната власт. Тези спорове демонстрират, че обикновено в България прокуратурата би трябвало да бъде част от изпълнителната власт. И да има една изясненост, че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са две институции, които би трябвало да работят в цялостен синхрон.

- Така би трябвало да бъде, само че сме очевидци, че това не става?

- Естествено че не става, тъй като прокуратурата живее с някакви лъжливи показа за недостижимост, директен контакт с Господ и други сходни неща, които не приказват за някаква огромна просветеност.

- А ще могат ли Гешев и прокуратурата да запушат устата на Рашков за отклонените милиони за лотове на Автомагистрала " Хемус " и за нарушавания при строителството на други автомагистрали.

- Доколкото познавам Бойко Рашков, надали ще могат да му запушат устата, което може да докара да доста огромен неуспех ва следствието. И най-после може да се окаже, че е отговорен само футболният арбитър. Той е закопал в някоя горичка въпросните милиони и чака да излезе от пандиза и да си ги откопае назад.

- А министър Рашков по този начин ли ще остави всичко. Няма ли самичък да докара нещата до дъно?

- Не виждам по какъв начин! Освен това прокуратурата до този миг свърши много работа, която води до пропадане на следствието.

- Министър Рашков, сподели, че не може да заяви имена на прокуратурата, тъй като не и има вяра. Неговата информация до Лаура Кьовеши ли ще стигне?

- Министърът на вътрешните работи няма каквото и да е обвързване да рапортува на Главния прокурор. Трябва някои хора да прочетат конституцията. Освен това министърът е политическият началник на вътрешното министерство. Неговата работа не е да се занимава с обособени следствия. Така че дано хората, които имат усложнения с четенето на закона, да си платят на някой юрист да им го прочете.

В взаимозависимост от това по какъв начин е осъществена координацията, той би могъл да даде информация на Лаура Кьовеши, а не да рапортува.

- Г-н Йорданов, по какъв начин виждате прокуратурата без Гешев? Някои настояват, че не е значимо дали Гешев ще бъде заменен с някой различен, належащо е да се трансформират доста закони?

- Без Гешев прокуратурата ще е доста по-добре!

А формулировката за промяната на Гешев съм я чувал неведнъж и тя идва от средите на ГЕРБ и от тези хора, които са от агитката на Гешев. Не всички проблеми ще бъдат решени с отстраняването на Гешев, само че в случай че него го няма, ще се промени атмосферата на работата на прокуратурата. Ще бъде допустимо свестните сътрудници там да показват свободно своето мнение в това число и по една професионална полемика за правосъдната промяна. Ако в този момент някой прокурор каже нещо, което дава отговор на действителността, само че не дава отговор на вижданията на Гешев, все едно е да си ритне трудовата брошура.

-Вчера вътрешният министър изнесе информация, че в КАТ го няма досието на тойотата на някогашния финансов министър Владислав Горанов, за която се води следствие?

- Документи се губят. Въпросът е по какъв начин...

- Излезе известие тази заран, че новото държавно управление връща от Валенсия като консул някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Йорданов. Вашият коментар?

- Както пристигнало по този начин и си отишло? Това е.

Въпросите зададе: Красен Бучков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР